23.05.2011. / 14:46

Autor: Totalsport

Blankine tenisice i haljina za djecu-leptire

"Djeca-leptiri", boluju od bulozne epidermolize, teške genetske bolesti koja njihovu kožu čini krhkom i ranjivom poput leptirovog krila

Blanka VlašićBlanka VlašićU nedjelju je na internetskoj stranici Ormar.hr započela aukcija predmeta koje su u humanitarnoj aukciji za "djecu-leptire" darovali poznati Hrvati i Hrvatice, među njima i najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić.

Najbolja atletičarka svijeta u 2010. godini za tu je priliku priredila tenisice u kojima je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, kao i haljinu u kojoj je pohodila svečanu dodjelu nagrada Laureus u veljači ove godine. Internetska je aukcija predmeta započela jučer (nedjelja), te će trajati do ponedjeljka, šestog lipnja.

"Djeca-leptiri", boluju od bulozne epidermolize, teške genetske bolesti koja njihovu kožu čini krhkom i ranjivom poput leptirovog krila. I običan dodir može značiti novu bulu, novo oštećenje.

Svakodnevnica za njih znači nove rane, višesatna previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate, stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih.

Bebe se rađaju sa bolešću, a većina su 80-100-postotni invalidi već nakon nekoliko godina života.

Aukciju je organizirala Udruga DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika