23.05.2011. / 15:36

Autor: Nacional.hr

Seks u Velikom Bratu ili kako je Srbin kresnuo Hrvaticu

Otac Hrvatice se javno odrekao svoje kćeri apelujući na njeno izdajstvo i loš karakter. Zar se tako brani hrvatstvo na 'neprijateljskom' teritoriju?

SRBIN KRESNUO HRVATICU

Marijana Čvrljak i Nikola Nemešević preksinoć se na žurki nisu odvajali jedno od drugog, a tako je bilo i kad su se pogasila svetla u kući Velikog brata. Pripili su se jedno uz drugo na krevetu, a po pokretima ispod jorgana moglo se naslutiti da se Nemeš sve vreme vršnjakom prilepljuje uz Marijanu, koja mu je bila okrenuta leđima. Nije se bunila, pa ju je zagrlio, usne spustio na vrat, a potom je pao i prvi poljubac.(Kurir)

VB: Antoniji ispala sisa

Antoniji Jovanović, lepoj učesnici "Velikog brata" iz Istre, desio se peh - dok je sedela u sobi i isprobavala modnu kombinaciju za žurku, nehotice je pokazala desnu bradavicu. Kada je shvatila šta se dešava, udarila se rukom po čelu, i uz vrištanje i smeh se "od blama" bacila na krevet. Antonijinom ispadu najviše su se nasladili Horvat i Duško koji su imali sreće da se u pravom trenutku nađu na pravom mestu. (Blic)

Svi ste verovatno čuli za ove 'bezazlene' ispade učesnika programa Veliki brat. Nisu vremenski povezani - 'kres' se desio u martu, a 'ispad' u maju - ali im je 'tematika' vrlo bliska kao i komentari koji su se mogli pročitati uz ove velikobratovske 'incidente'. Posle vesti da je Srbin 'opštio' sa Hrvaticom jedna moja drugarica iz Novog Sada je prokomentarisala: «Konačno dobra vest!». Bez obzira na ironičnost njenog komentara ja sam to prihvatio zdravo za gotovo. Zašto to ne bi bila dobra vest? Dežulović je u svom stilu napisao tekst o ovom događaju pozivajući se i na 'prirodu' to jeste ljudske primalne instinkte, ali i na događaje i 'odjeke' ovog međunacionalnog 'spoja'. Otac Hrvatice, u ovom za oca očito nemilom događaju, se javno odrekao svoje kćeri apelujući na njeno izdajstvo i loš karakter. Zar se tako brani hrvatstvo na 'neprijateljskom' teritoriju? Umesto da se prokazana Hrvatica setila Međugorja i Gospe, pa usled toga stisnula i svoje međunožje, ona je popustila pred neprijateljskom 'propagandom' i 'pala' kao laka meta 'napaljenog' Srbina. Uzalud je bila očeva beseda 'contra gentiles' i njegovo odricanje od kćeri, pukla je bruka celim Balkanom i popravke više nema.

Istorijska premoć

O ponosu srpskog 'mačo' lobija ne treba ni govoriti. Kresnuti Hrvaticu je bila Srbinova prirodna ali i nacionalna potreba jer tako se ukazuje na istorijsku premoć, ali i velikodušnost srpskog nacionalnog bića. Bez obzira na sve nepravde koje su Srbi pretrpeli od Hrvata, ovim 'istorijskim' kresom došlo je, barem na tren, do neke nivelacije. Sada Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego da pokušaju da uzvrate istom merom, to jeste da u nekom drugom Velikom bratu Hrvat 'kresne' Srpkinju. Tada bi došlo do 'povijesnog usklađivanja' i pravda bi bila, donekle, zadovoljena. Neki otac, Srbin, bi prokleo svoju kćerku zbog neviđenog bluda i poželeo joj da se nikad više ne vrati u svoj rodni kraj. A hrvatski dragovoljci, veterani i, naravno, mačo-lobisti bi odahnuli sa olakšanjem.

Drugi slučaj 'ispadnuća' je bio nešto bezazleniji, ali ništa manje značajan na istorijskom ili pak povijesnom planu događanja. Usud ili sudbina su hteli da opet Hrvatica učini neko neprikladno delo, do duše nehotično, ali, sa namerom ili bez, posledice su iste. Ispad desne bradavice je opet šokirao javnost - ne kao onaj 'kres' između Hrvatice i Srbina - jer bez obzira na 'nedužnost' (neću reći nevinost da ne bi bilo nekih aluzija) lepe Hrvatice ovo javno 'prikazivanje' njene grudi, to jeste bradavice, nosi određeno i simboličko značenje. Ne treba biti Sigmund Frojd pa se dosetiti svih mogućih simbola i aluzija koje nose razgolićene ženske grudi.

Gola istina

Pored simbola majčinstva i plodnosti koje možemo videti i na prastarim totemima ili pak figurama božanske Majke Zemlje, gole grudi znače i simbolišu i 'golu istinu'. Postoji običaj u New Orleansu da na određen dan devojke i žene pokazuju muškarcima svoje gole grudi. To ukazuje na 'festivalsku' bestijalnost i opuštenost od svih obzira, ali aludira i na lažni moral malograđanske sredine koja bi da uniformiše i prikrije svaku različitost. Gole ženske grudi odražavaju istinu ali i nepatvorenu seksualnost bez moralisanja. Čuven je i slučaj nemačke studentkinje koja je za vreme demonstracija '68. pokazala velikom filozofu Teodoru Adornu svoje gole grudi. Ovo je bio poziv na pobunu, predstavljanje 'gole istine' koja se više ne da sakriti.

Ako bi, prema kriterijumima ispada, poredili program Velikog brata i srpsku političku scenu, verujem da ne bi bilo nekih velikih razlika. Bitna razlika je u tome što ljudi vole Velikog brata, a većinu naših političara baš i ne. Draža je svakom gledaocu ili gledateljki lepa Antonija ili zgodni Nikola, nego na primer Boris Tadić ili Toma Nikolić. Kada bi recimo nekoj našoj ministarki, ne daj bože, ispala grud pred kamerama, verujem da bi to odmah dobilo različite političke konotacije.

Prizori kojih nema ni u Skupštini

Opozicija bi bila srećna jer bi mogli da izvrgavaju ruglu vlast, opisujući taj čin razgolićenja kao metaforu raskrinkavanja vladajućih struktura. Vlast bi opet, sa svoje strane, optuživala opoziciju za zlonamernost i nedolično ponašanje. A narod bi, sa zluradim uživanjem, pratio tu političku ujdurmu dok se ne bi pojavilo nešto zanimljivije, a toga na srpskoj političkoj sceni nikada ne nedostaje. Ipak će na kraju sluđeni, zgađeni i deprimirani prosečni gledalac/gledateljka da prebaci na program gde se prikazuje Veliki brat, ili pak neki drugi reality show, i sa olakšanjem pratiti 'doživljaje' svojih ljubimaca. Ko zna, možda baš večeras ponovo Srbin kresne Hrvaticu ili pak se iznenada pojave gole ženske grudi. Toga nema ni u Skupštini.

Napisao: Zlatko Jelisavac

Preneseno s portala Tačno.net

Vezane vijesti

Baretić & Big Brother band - Ogledi o 'civilizacijskim vrijednostima' septičke...

Baretić & Big Brother band - Ogledi o 'civilizacijskim vrijednostima' septičke jame

U jednoj od prethodnih sezona ovdašnjeg "Big Brothera" neka je kokoš objašnjavala nekoj kozi da hrvatski jezik ima sedam padeža. Budući da koza… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 23.05.11. 16:05

on nju ili ona njega?


registracija
20/4/11

BivsiYU, 25.05.11. 08:59

Ništa strašno, ako je Srbin kresnuo Hrvaticu ili da je Hravat kresnuo Srbijanku. Pustite narod neka se kreše bilo koje vjere bio. Ja sam kresao Hrvaticu , u Sarajevo, četiri godine i to je moja daleko najljepša bila veza. Pravoslavac sam i opet sam oženio katolkinju sa kojom lepo živim i imam djecu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika