23.05.2011. / 16:18

Autor: Nacional.hr

Istraživanje pokazalo: Moderna tehnologija više odmaže u poslu nego što pomaže

Gotovo četvrtina ispitanika kao glavni razlog za prekid rada navela je provjeravanje e-maila, dok je 10 posto navelo prebacivanje iz jednog prozora u drugi

Provjeravanje e-mailova najviše ometa radnikeProvjeravanje e-mailova najviše ometa radnikeIstraživanje koje je nedavno provedeno pokazalo je da, unatoč tome da društvene mreže poput Facebooka i Twittera mogu pomoći u poslu i promociji tvrtke, isto tako predstavljaju veliku smetnju na poslu, prenosi PCWorld.

Gotovo 60 posto prekida rada uključuje radnje poput provjeravanja e-maila, društvenih mreža, tekstualnih poruka ili chatova. Istraživanje je pokazalo da svega 45 posto zaposlenih radi 15 minuta ili manje bez bilo kakvih prekida, dok 53 posto troši više od sata dnevno na različita "ometala".

Harmon.ie tvrtka koja je provela istraživanje ističe kako informacijska tehnologija koja bi trebala skratiti vrijeme koje provodimo na poslu, zapravo čini suprotno. Alati koje koristimo kako bismo obavili neki posao isti su oni koji nas ometaju u obavljanju posla.

Gotovo četvrtina ispitanika kao glavni razlog za prekid rada navela je provjeravanje e-maila, dok je 10 posto navelo prebacivanje iz jednog prozora u drugi.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika