25.05.2011. / 13:31

Autor: Hina

IRO pokrenuo internet servis o studiranju u inozemstvu

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis s informacijama o studiranju u inozemstvu putem društvene mreže Facebook kako bi potaknuo interes studenata u Hrvatskoj za međunarodnu mobilnost, budući da broj hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu zaostaje za europskim prosjekom, priopćeno je iz tog instituta.

Mnogi žele studirati u inozemstvuMnogi žele studirati u inozemstvuInstitut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis s informacijama o studiranju u inozemstvu putem društvene mreže Facebook kako bi potaknuo interes studenata u Hrvatskoj za međunarodnu mobilnost, budući da broj hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu zaostaje za europskim prosjekom, priopćeno je iz tog instituta.

Facebook zajednica "Želim studirati u inozemstvu" predstavit će svaki dan obavijesti, savjete i video sadržaje vezane uz studiranje u inozemstvu. Donijet će obavijesti o stranim sveučilištima i studijskim programima, o natječajima za stipendije, o iskustvima studenata kao i korisne informacije vezane za standardizirane testove potrebne za studij u inozemstvu.

Svi članovi Facebook zajednice moći će postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima Instituta, alumnijima i uključiti se u raspravu s ostalim članovima zajednice, što je novitet u korištenju društvenih mreža za svrhu obrazovnog savjetovanja u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Trenutno u Europi 2,7 posto studenata studira u inozemstvu, iako je u određenim zemljama postotak znatno veći. Primjerice, na Islandu je to 16 posto, u Irskoj 10 posto a u Švicarskoj 5 posto. Prema dostupnim podacima, kažu u Institut za razvoj obrazovanja, procjenjuje se da će u Hrvatskoj u akademskoj godini 2011./2012. ukupno 1036 studenata s visokih učilišta u Hrvatskoj provesti studijski boravak u inozemstvu, što bi značilo da će tek 0,6 posto studenata u Hrvatskoj imati iskustvo studiranja u inozemstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 28.05.11. 11:09

Zar u Hrvatskoj ne-postoji kadar za poucivanje
znanstvenog razvoja u svim prostorima
slozenosti u HRVATSKOJ, samo postoji HAZU
****************
H-rvatski
A-kademci
Z-ajebi
i
U-kradi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika