27.05.2011. / 15:05

Autor: Hina

Mladićeva obitelj traži da ga se smjesti u bolnicu

Zdravstveno stanje uhićenog haaškog optuženika Ratka Mladića veoma je loše i njegova obitelj će od suda zatražiti da bude prebačen u bolnicu kako bi mu bila pružena medicinska pomoć, izjavio je u petak njegov sin Darko Mladić novinarima ispred beogradskog posebnog suda nakon posjeta ocu koji se nalazi u pritvoru toga suda.

Ratko Mladić prije i sada (Reuters)Ratko Mladić prije i sada (Reuters)Zdravstveno stanje uhićenog haaškog optuženika Ratka Mladića veoma je loše i njegova obitelj će od suda zatražiti da bude prebačen u bolnicu kako bi mu bila pružena medicinska pomoć, izjavio je u petak njegov sin Darko Mladić novinarima ispred beogradskog posebnog suda nakon posjeta ocu koji se nalazi u pritvoru toga suda.

"Moram reći da je njegovo zdravstveno stanje jako loše. Mi ćemo, kao obitelj, tražiti prebacivanje u bolnicu gdje bi mu bila pružena puna medicinska njega. On je ovdje dobio neku vrstu pregleda, pod liječničkim je nadzorom, naše mišljenje je da to nije dovoljno s obzirom na njegovo stanje", kazao je Mladićev sin.

Dodao je kako je Mladićevo zdravstveno stanje, prema onome što su on i njegova majka vidjeli, zabrinjavajuće te da će, uz to što traže da se prebaci u bolnicu, tražiti i neovisan liječnički tim.

Mladićev sin je kazao kako je razgovarao s prijateljima iz Rusije o mogućnosti da dođu ruski liječnici i nazoče tim pregledima i tumačenjima tih rezultata.

"U ovom slučaju politička je komponenta jako značajna i ne bih želio da to utječe na zaključke o stvarnom stanju njegova zdravlja, rekao je Darko Mladić.

Saslušanje Ratka Mladića kod istražnog suca, po riječima njegova sina, trebalo je biti nastavljeno odmah nakon što je završen posjet sina i supruge.

"Njegovo je stajalište da on nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Hoćemo li biti u prilici to dokazati, vidjet ćemo", kazao je Darko Mladić.

Vezane vijesti

Havelangeovo se stanje pogoršalo

Havelangeovo se stanje pogoršalo

Stanje bivšeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Joaoa Havelangea (95) značajno se pogoršalo i u ponedjeljak je vraćen na odjel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika