29.05.2011. / 18:55

Autor: Hina , Nacional.hr

Seksi su zamišljeni muškarci i nasmiješene žene

Radosne muškarce žene smatraju manje seksualnom privlačnima od onih čiji izraz lica pokazuje da su ponosni ili svjesni kako su učinili nešto loše, tvrde kanadski istraživači

IlustracijaIlustracijaDečki, ako želite izgledati seksi i privući cure, nemojte se previše smiješiti, radije budite zamišljeni ili stidljivi. Cure, vi taj savjet ignorirajte.

Radosne muškarce žene smatraju manje seksualnom privlačnima od onih čiji izraz lica pokazuje da su ponosni ili svjesni kako su učinili nešto loše, tvrde kanadski istraživači.

U studiji nedavno objavljenoj u časopisu Emotion američkoga društva psihologa, istraživači su muškarcima i ženama prikazivali slike lica osoba suprotnoga spola. Zatim su sudionike pitali da kažu kakva je njihova prva reakcija u vezi sa seksualnom privlačnošću.

"Muškarci koji se smiješe ženama su prilično neprivlačni", kaže Jessica Tracy, voditeljica istraživanja i profesorica psihologije sa sveučilišta u Britanskoj Columbiji. "Dakle, naše je istraživanje pokazalo da muškarci griješe kad misle da će zbog smiješka biti seksualno privlačni ženama", rekla je.

Muška je reakcija bila upravo suprotna. "Žene koje se smiješe apsolutno su privlačne. To je najprivlačnija ženska osobina", rekla je Tracy u intervjuu.

Istraživači priznaju kako ne shvaćaju razliku između muške i ženske reakcije na smiješak. Nasmiješeni se muškarac čini feminiziranim ili previše željnim seksa, kažu. Studija još potvrđuje tvrdnju da žene privlače loši dečki. "Ženama su privlačni tipovi poput Jamesa Deana ili vampira Edwarda. Dečki koji imaju manu, znaju za nju i ona ih muči", kaže znanstvenica.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika