30.05.2011. / 10:53

Autor: Totalsport

Kup Nacija: Irska bolja od Škotske

Jedini pogodak na utakmici postigao je napadač i kapetan Irske Robbie Keane u 23. minuti

Robbie Keane slavi pogodak (Reuters)Robbie Keane slavi pogodak (Reuters)Reprezentacija Irske pobijedila je na Aviva stadionu u Dublinu selekciju Škotske s 1-0 u posljednjoj utakmici Kupa nacija, nogometnog turnira koji igraju četiri otočne reprezentacije izuzev Engleza.

Nakon što su obje reprezentacije pobijedile preostala dva sudionika natjecanja (Wales i Sjeverna Irska), ovo je bio dvoboj koji je pobjedniku donosio naslov pobjednika. Osvojila ga je domaća selekcija koju vodi talijanski stručnjak Giovanni Trapattoni.

Jedini pogodak na utakmici postigao je napadač i kapetan Irske Robbie Keane u 23. minuti. Bio je to njegov 49. gol u dresu reprezentacije, a treći na ovome turniru, što ga čini i najboljim strijelcem Kupa nacija. Škotska je u velikom dijelu susreta kontrolirala dvoboj, Charlie Adam, Stephen Naismith i Kenny Miller imali su svoje prilike, ali je vratar irske reprezentacije Shay Given bio jako dobar.

Kup nacija, 3. kolo:

Irska - Škotska 1-0 (Keane 23)

Redoslijed: 1. Irska 9, 2. Škotska 6, 3. Wales 3, 4. Sjeverna Irska 0.

Vezane vijesti

Trapattoni: Italija može do naslova

Trapattoni: Italija može do naslova

Irski izbornik Giovanni Trapattoni uvjeren je kako Italija može osvojiti naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Trapattonijevi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika