31.05.2011. / 13:59

Autor: Nacional.hr

Anamarija Asanović predstavila kolekciju "Not a girl, not yet a women"

Ideja za ovo kampanju došla je spontano, sjedila sam s prijateljicama na kavi, sjedila ispred njih, zagledala se u njih i cijelu kampanju vidjela pred svojim očima, rekla je mlada dizajnerica

Mlada dizajnerica Anamarija Asanović snimila je kampanju za proljeće / ljeto 2011 kolekciju predstavljenu na ovosezonskom htc Cro A Porteru.

Kolekcijom dominiraju romantične haljinice blijedih boja, laganih, lepršavih materijala u kombinaciji s kratkim jaknama. Dizajnerica koristi svilu, kadi, popelin, čipku, sa šljokicama i cvjetnim uzorkom. Inspiraciju ovaj put pronalazi u vlastitom djetinjstvu, u bezbrižnim danima kojih se sama rado prisjeća. Kolekcija je nježna i krhka baš poput lutkica iz njenog djetinjstva.
Kolekciju pod nazivom „Not a girl, not yet a women" karakteriziraju ženstveni krojevi ravnih linija i suknjice campana kroja. Potpuni izgled upotpunila je kolekcijom cipela koje je mlada dizajnerica dizajnirala za Peko.

„ Prisjetila sam se djetinjstva i onog što sam tada nosila. Jako sam voljela jednostavne haljinice u slojevima i pamučne kombinezone s džepovima, a naramenice su se vezivale u fjokice, sve se jako jednostavno kopčalo. Morala sam nositi miljetiće oko vrata za posebne prilike. I njih sam uklopila u kolekciju zajedno s volanima, a ovi moji izgledaju kao cvijeće. Koristila sam materijale blijedih boja jer se sjećam da su me najviše oblačili u bijelo, ipak sam ja s mora. Ideja za ovo kampanju došla je spontano, sjedila sam s prijateljicama na kavi, sjedila ispred njih, zagledala se u njih i cijelu kampanju vidjela pred svojim očima. Njihov izgled, ponašanja, njihova nježnost i krhkost podsjetila su me na lutkice iz djetinjstva", rekla je dizajnerica.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

registracija
26/2/08

lidac33, 31.05.11. 20:06

piše se woman.
women je množina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika