01.06.2011. / 13:01

Autor: Nacional.hr

Nexe Grupa u implementaciju Microsoft rješenja uložila 18 milijuna kuna

Najveći regionalni projekt implementacije Microsoft Dynamics NAV sustava za podršku poslovanja koji obuhvaća tvrtke članice Nexe Grupe u Hrvatskoj u završnoj je fazi

S predstavljanja projektaS predstavljanja projektaMicrosoft Dynamics NAV, integrirano poslovno informatičko rješenje, implementirano je u sedam tvrtki Nexe Grupe, a do finalnog završetka projekta bit će implementirano i u dodatnih šest članica Grupe koje posluju u Hrvatskoj. U sljedećim godinama planirana je implementacija u tvrtkama u Srbiji i BiH. Integracija vrijedna 18 milijuna kuna najveći je takav projekt u regiji, koji je tijekom protekle dvije i pol godine implementirala tvrtka Adacta. Novo rješenje omogućava standardizaciju procesa rada, te u konačnici učinkovitije izvještavanje, lakše i brže donošenje odluka.

Integrirano softversko rješenje za podršku poslovanja u toj grupaciji obuhvaća gotovo sve poslovne procese, od planiranja, praćenja proizvodnje i održavanja pogona, nabave i skladišnog poslovanja te prodaje i distribucije. Na projektu radi 50 stručnjaka iz Nexe Grupe te dvadesetak implementatora iz tvrtke Adacta, a konzultantsku podršku pružaju stručnjaci Microsofta Hrvatska.

- U implementaciju novog sustava ušli smo zbog potrebe za jedinstvenim sustavom praćenja poslovanja i izvještavanja tvrtki članica. Zajedno s partnerima iz Adacte smo prepoznali Microsoft Dynamics rješenje kao idealnu nadogradnju i poboljšanje dosadašnjih poslovnih sustava. Time smo omogućili centralizirano i potpuno transparentno poslovanje. Osim kvalitetnijeg i bržeg zadovoljenja potreba kupaca, jer smo implementacijom Dynamicsa kroz unaprjeđenje poslovanja dobili još jedan značajan alat za stjecanje što veće konkurentnosti na tržištu, ispunili smo i glavni cilj projekta - jednostavnije praćenje rezultata poslovanja i veću dostupnost informacija koje su važne za donošenje strateških odluka, a što je za poslovni sustav poput našeg vrlo važno - rekao je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe.

Nexe Grupa poslovni je sustav 30-ak tvrtki s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije, a zapošljava oko 3.500 zaposlenika. Kao implementator odabrana je tvrtka Adacta, koja svojim višegodišnjim iskustvom u savjetovanju i implementaciji NAV rješenja te visokom stručnošću zaposlenika jamči uspješnu realizaciju projekta. Sustav je prvobitno implementiran u tvrtki Našicecement, zbog najbolje logistike i infrastrukture, kao i uređenih procesa. Po završetku implementacije u 13 hrvatskih tvrtki, sustav će biti integriran i u poslovanje četiri tvrtke u Bosni i Hercegovini te četiri tvrtke u Srbiji.

Implementacija Dynamicsa je bila izazov za nas jer se radi o grupi s velikim brojem tvrtki različitog djelovanja i poslovnih procesa za koje je bilo potrebno dizajnirati i implementirati jedinstveno rješenje. Zbog najbolje logistike i infrastrukture, novo rješenje smo prvo implementirali u Našicecementu, najvećoj i najkompleksnijoj tvrtki grupe. Potom je ona poslužila kao predložak i za druge tvrtke - istaknuo je Krešimir Mlinarić, predsjednik Uprave tvrtke Adacta te nadodao: Osobito nam je zadovoljstvo da je sustav u Nexe grupi jako dobro primljen i da su ispunjeni ciljevi i očekivanja Nexe grupe definirani na početku projekta. Ovim projektom uspjeli smo dodatno potvrditi svoje kompetencije i status pouzdanog partnera koji može ponuditi kvalitetna rješenja kako u segmentu srednjih i manjih tvrtki tako i za najveće grupacije u regiji.

Microsoft Dynamics NAV odabran je kao prilagodljivo poslovno rješenje koje je Adacta za Nexe Grupu počela implementirati krajem 2008. godine. Najveći projekt ove vrste u regiji je obuhvatio više faza, od kojih svaka ima svoje specifičnosti, a za krajnji rezultat ima jednostavnije praćenje rezultata poslovanja i veću dostupnost informacija koje su važne za donošenje strateških odluka.

- Izuzetno mi je drago što je implementacija Dynamics sustava u Nexe Grupi uspješno privedena kraju. Riječ je o značajnom projektu za Microsoft u regiji, pogotovo uslijed smanjenih ulaganja u IT i posljedično pada domaćeg gospodarstva. Kolege iz Nexe Grupe znaju da u kriznim vremenima treba jednako, ili čak i više ulagati, a ova će im investicija sasvim sigurno povećati učinkovitost, smanjiti troškove i olakšati poslovanje. Uloga tehnologija u razvoju gospodarstva pitanje je dugoročne strategije, to je neizbježna komponenta bez koje nije moguće učinkovito poslovati - zaključio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika