01.06.2011. / 15:28

Autor: Nacional.hr

Kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15 nisu dovoljne za sprječavanje raka kože

Dr. Ike Iheanacho, urednik časopisa Drug and Therapeutics Bulletin, tvrdi da bi se prije izlaganja suncu trebalo zaštiti sa kremom zaštitnog faktora 30 kako bi spriječili rizik od pojave raka kože

IlustracijaIlustracijaLiječnici upozoravaju da zaštitni faktor 15 krema za sunčanje nije dovoljan da vas zaštiti od raka kože, prenosi Daily Mail.

Dr. Ike Iheanacho, urednik časopisa Drug and Therapeutics Bulletin, tvrdi da bi se prije izlaganja suncu trebalo zaštiti sa kremom zaštitnog faktora 30 kako bi spriječili rizik od pojave raka kože. Iheanacho tvrdi da su kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15 učinkovite jedino ako se na kožu nanose u debljem sloju, no da ljudi obično kremu nanose u tankom sloju koji u najboljem slučaju osigurava pola od zaštite koja je navedena na etiketi kreme. Problem je to što je nanošenje kreme na kožu u većoj količini skupo jer se tako krema brže potroši, pa bi za pravilnu zaštitu od sunca svakih dana trebalo kupovati novu bočicu kreme za sunčanje. Krema za sunčanje se također i ispire tijekom kupanja pa ju je potrebno tijekom dana više puta nanijeti.

Dr. Iheanacho preporuča da je zato bolje koristiti kremu sa zaštitnim faktorom 30 kako bi osigurali odgovarajuću zaštitu od sunca. Nanošenje kreme za sunčanje se preporuča u razdoblju od travnja do rujna svake godine kad su sunčeve zrake najjače.

Vezane vijesti

Odobren novi lijek za rak kože

Odobren novi lijek za rak kože

Američka agencija za lijekove (FDA) odobrila je u ponedjeljak prodaju Erivedgea (Vismodegiba) tvrtke Genentecha, članice švicarskog koncerna Rochea,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika