01.06.2011. / 15:32

Autor: Hina

Kina vojnicima zabranjuje društvene mreže

Kineska je vojska u srijedu objavila da 2,3 milijuna njezinih vojnika više neće imati pristup društvenim mrežima i bit će im zabranjeno kreirati vlastite internetske stranice i blogove jer bi neprijateljima mogli otkriti vojne tajne, piše agencija France Presse.

Facebook i Twitter više neće biti dostupni kineskim vojnicimaFacebook i Twitter više neće biti dostupni kineskim vojnicimaKineska je vojska u srijedu objavila da 2,3 milijuna njezinih vojnika više neće imati pristup društvenim mrežima i bit će im zabranjeno kreirati vlastite internetske stranice i blogove jer bi neprijateljima mogli otkriti vojne tajne, piše agencija France Presse.

Narodna oslobodilačka armija svoje je pripadnike obavijestila da će se ta odredba strogo primjenjivati radi "zaštite vojne tajne te čistoće i solidarnosti" najbrojnijih oružanih snaga na svijetu.

Komuniciranje vojnika preko interneta može neprijatelju pomoći da odredi lokacije vojnih baza, drži kinesko vojno vodstvo.

Još gore od toga je stavljati slike na internet jer bi tako neprijatelji mogli doznati podatke o vojnoj opremljenosti i kineskim vojnim kapacitetima.

"Časnici i vojnici moraju biti svjesni istinskih opasnosti koje dolaze od prijatelja sa žice", piše vojno glasilo Jiefangjun Bao.

Prošli tjedan taj je list objavio da je Kina oformila elitnu postrojbu zaduženu za sprečavanje kibernetičkih napada. No svrha te postrojbe nije stvoriti "vojsku hakera", objasnio je list.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika