01.06.2011. / 15:50

Autor: Renato Baretić

R. Baretić

Ne zna se - Milanović u živom pijesku vlastite nedorečenosti

Da, sve se to oko papinog dolaska previše i bespotrebno politizira, to je vrijedno dubokog prezira, fuj to. Ne, to međutim nije razlog da se ne ode na druženje s tom i takvom bratijom

Da, Zoran Milanović neće ići na susret s papom Benediktom. Ne, Zoran Milanović ići će na susret s papom Benediktom. Da, dobio je poziv. Ne, ne misli da mu podmeće Hrvatska biskupska konferencija, nego – zna se tko. Da, sve se to oko papinog dolaska previše i bespotrebno politizira, to je vrijedno dubokog prezira, fuj to. Ne, to međutim nije razlog da se ne ode na druženje s tom i takvom bratijom.

Tako otprilike izgleda aktualna stvarnost u očima Zorana Milanovića. Skoro dva dana svi su mediji brujali o tome da on neće ići papi u HNK i da takvu odluku ne želi dodatno obrazlagati, a predsjednik je SDP-a šutio, premda bi jedan obični cirkularni e-mail od desetak riječi lako razriješio cijeli nesporazum, ako je o nesporazumu tu uopće i riječ.

Zoran Milanović (Pixsell) arhivaZoran Milanović (Pixsell) arhivaI onda je tek u srijedu održao pressicu na kojoj je nespretno išao alibirati HBK i za cijelu frku optužiti - "zna se". Ne HDZ, ne Jadranku Kosor ili ikoga drugog iz njene stranke, nego samo - "zna se". Ukratko, ostao je konkretan kao i prethodna dva dana, dok se uopće nije oglašavao. I tako se, tom pressicom, još dublje uvukao u živi pijesak vlastite, sad već skoro pa poslovične, nedorečenosti.

Zoran Milanović planira biti sljedeći hrvatski premijer, a ta će mu se ambicija po svemu sudeći i ispuniti, pogotovo sad kad mu je Ljubo Jurčić pobjegao iz stranke, valjda u strahu da ga predsjednik slučajno opet u zadnji čas ne isturi kao dublera za funkciju koja zahtijeva brze, a k tome promišljene i nedvojbene odluke u svakodnevnom timskom radu.

Što mislite, kakav će nam premijer biti Zoran Milanović? Ja znam: zna se!

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 01.06.11. 16:06

Što je više podmetanja i laži,zna se ,Milan nam je sve draži i draži!!!!

Tko god da dođe na vlast iza ovih,zna se kojih,ne može biti gori od zna se kojih.


registracija
9/4/10

imela, 01.06.11. 16:07

Nikakav.Ionako nema veze, jer vrlo brzo ni predsjednik ni premijer nece imati veci znacaj od nekadasnjih predsjednika mjesnih zajednica. Ginjoli i marionete, prenosice nam lose vijesti iz europskih ureda na najljepsi moguci nacin. Uskoro pocinje novi "Tisucljetni san".


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 01.06.11. 16:39

Renato Bareticu, ti pucas na kolumnisticko mjesto i dalje od toga je za tebe nemoguca misija. Lako je laprdati bez odgovorno i sa strane dijeliti lekcije.

Milanovic pokazuje da treba dobro (u ovim teskim lopovskim vremenima) ispeci pa reci. Vrijeme ce pokazati dali je spreman i izreci i ostvariti zeljeni cilj kada bude imao MOĆ., a tu istu moć ima trenutno samo HDZ.


registracija
1/12/10

kibidabi, 01.06.11. 17:18

Izvrstan komentar....nepogrešivo postavljena dijagnoza...ljevičar.


registracija
26/1/08

Rampa, 01.06.11. 17:20

SDP će pobijediti na izborima, ali zbog smotanog i prevrtljivog Milanovića će dobiti bar 10% manje glasova nego što bi inače dobio!!


registracija
25/10/10

cuma, 01.06.11. 17:21

Kako bi Ivica Račan reagirao u ovoj situaciji na očita podmetanja od strane HBK i HDZ, i jedni i drugi upregnu ti u očajnička kola, povezujući se i s ekstremnom desnicom, čine sve ne bi li ipak dobili slijedeće izbore. ne daj se Milanoviću, Jadranka Kosor nema druge strategije nego da te vuče za jezik sitnim provokacijama i podvalama,,,što sam želio reći, Ivica bi samo odmahnuo rukom!!!!!


registracija
13/2/11

urednik, 01.06.11. 19:19

Meni je ovaj komentar sasvim OK, baš tako nekako i sam razmišljam. Rampa - evo ti i mene u ovih 10%.


registracija
22/4/11

www, 01.06.11. 23:19

Navali narode. Samo večeras večeras u vašem gradu. papa- cirkus nastupa u kazalištu.


registracija
22/4/11

www, 01.06.11. 23:57

Isus je jasno rekao kako i tko će u Njegovo Kraljevstvo. Uvjeren sam da naša bogomoljka daleko bolje poznaje Marxsov manifest nego ijednu Božiju zapovjed. Nije Kristov onaj ko se krsito radi interesa, već onaj koji živi njegove zapovijedi bez obzira na nacionalnost,vjeru, boju kože, socijalni status i.t.d.


registracija
8/7/10

Maroje, 02.06.11. 08:42

U svim situacijama pokazao nedorečenost, smotanost, lažljivost... zar je tako labilna osoba u stanju voditi državu? a to mu je na umu.Prestrašno...


registracija
30/1/07

brodski, 02.06.11. 12:22

Nemoj se ti meni samo sekirati.Neka ti ova što samo zna šetetisise po hrvatskoj i dalje njih šeta bar još 8 godina.OnA NIJE NI LAŽLJIVA NI SMOTANA..Pravi lider kojega ti i takvi k'o ti naprosto zaslužujete,.a mi ostali ćemo kud koji mili moji.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 02.06.11. 13:08

rampa,skroz tako.Meni nije jasno kako Milanoviću nije bar malo neugodno kad vidi da nije u stanju dobiti više od par postotaka u odnosu na Jadranku.
To dovoljno govori o njemu.Čini mi se da SDP-u nije iskreno do vlasti.Inače ne bi držali Milanovića na čelu.Sve što vidiš na Jadranki vidiš i na njemu: bahatost,taštinu,nedostatak samokritike,pozerstvo.
Svakako smo naj.....li.


registracija
12/12/10

Klarens, 03.06.11. 03:14

Zoki Zmijooki
Proizvod KPJ
Da nam zhivi , zhivi rad ???


registracija
12/12/10

Klarens, 03.06.11. 03:16

Partija nije kak penezi
Penezi mam prejdeju od bedaka
KPJ NIKAD !!!


registracija
25/10/10

cuma, 03.06.11. 11:01

provocira ga ženska čangrizavost, nasilje svojstveno samo ženama, neće stati kokodakati, tipično, Milanović ako još ima malo testosterona, neka se skulira, Jacfa gubi tlo pod nogama, očajna je i dešperatna, u nedostatku pravih argumenata čačka mečku u p....ŠTO BI BILO DA JE REMETINAC KOJI SLUČAJEM UTOČIŠTE SDP-OVACA, GDJE BI JOJ BIO KRAJ,,,NEMA ARGUMENTE, ALI OPORBA IH IMA I TREBA IH EKSPLOATIRATI,,,NEĆE TO BITI KRIMINALIZACIJA HDZ-A, ONI SU TO SAMI UČINILI, TREBA SAMO JAVNOSTI PODASTRIJETI SPISAK KAZNENIH PROGONA PROTIV NJIH,,,PA ZAMISLITE ONI SU MORALI POD PRITISKOM eu, DA SU KOJIM SLUČAJEM MOGLI POJEDINCI IZ OPORBE BI SADA PRAVILI DRUŠTVO hdz-OVCIMA, ALI NISU I TO IH NAJVIŠE BOLI,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika