06.06.2011. / 11:08

Autor: Totalsport

PBL doigravanje: Himki izborio petu polufinalnu utakmicu

Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je playmaker hrvatske reprezentacije Zoran Planinić

Zoran Planinić (s loptom)Zoran Planinić (s loptom)Košarkaši Himkija poravnali su omjer u polufinalnoj seriji ruskog prvenstva protiv UNIKS-a na 2-2, nakon što su pred svojim navijačima u nedjelju slavili 70-69. Odlučujuća se utakmica igra u Kazanu u utorak.

Pobjednički koš četvrte utakmice sekundu prije kraja ubacio je Thomas Kelati (ukupno šest poena). Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je playmaker hrvatske reprezentacije Zoran Planinić. Za 32 minute na parketu ubacio je 16 poena (5-11 za dvicu, 1-2 za tricu, 3-4 bacanja) i imao pet asistencija. Krešimir Lončar u pobjedi je sudjelovao manje od osamnaest minuta uz učinak od osam poena (3-4 za dvicu, 2-4 bacanja).

U redovima UNIKS-a najbolji je bio Terrell Lyday sa 17 poena. Marko Popović odigrao je šesnaest minuta koje je iskoristio za tri koša (1-2 za dvicu i bacanja, 0-1 za tricu) i pet asistencija.

Pobjednik pete utakmice u finalu će igrati protiv moskovskog CSKA koji je s 3-0 bio bolji od Lokomotiva.

PBL doigravanje, polufinale, četvrta utakmica:

Himki - UNIKS 70-69

(serija je izjednačena na 2-2)

Vezane vijesti

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

Košarkaši moskovskog CSKA poveli su protiv Himkija s 2-0 u finalnoj seriji ruskog prvenstva (PBL). Ovoga su puta bez pomoći Andreja Kirilenka slavili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika