06.06.2011. / 13:50

Autor: Nacional.hr

Novo istraživanje - Zeleni čaj dobar za jačanje imuniteta

Sastojak iz zelenog čaja pomaže u jačanju imunosnog sustava i zove se EGCG, već je otprije poznat po svojim protuupalnim i protukancerogenim svojstvima

IlustracijaIlustracijaIstraživači su pronašli razlog zdravstvenih blagodati zelenog čaja, od kojih je jedna prevencija tumora, prenosi Earth Times.

Istraživači sa Linus Pauling Instituta su otkrili sastojak iz zelenog čaja koji pomaže u jačanju ljudskog imunosnog sistema, pomažući rastu T stanica. Ovo otkriće bi moglo pomoći kod liječenja autoimunih bolesti kada se imunosni sustav okreće sam protiv sebe. T stanice su tjelesni mehanizam koji sprečava da se ovo dogodi tako što sprečavaju nepotrebne autoimune reakcije.

Sastojak iz zelenog čaja koji pomaže u rastu T stanica se zove EGCG i već je otprije poznat po svojim protuupalnim i protukancerogenim svojstvima. EGCG pomaže u stvaranju T stanica, a da ne utječe na DNA, što znači da, iako nije jak poput nekih lijekova, u organizmu stvara manje štete od njih.

Vezane vijesti

Zelenim čajem do samostalnosti u starosti

Zelenim čajem do samostalnosti u starosti

Starije osobe koje redovito piju zeleni čaj sposobnije su voditi samostalni život i neovisnije su od svojih vršnjaka, pokazalo je japansko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika