06.06.2011. / 14:18

Autor: Nacional.hr

Francuska zabranila upotrebu riječi "Twitter" i "Facebook" na radiju i televiziji

Razlog ove zabrane je uredba iz 1992. koja govori da je objava imena ovakvih servisa oglašavanje

IlustracijaIlustracijaFrancuska je zabranila objavljivanje na radiju i televiziji imena socijalnih mreža Twitter i Facebook, osim ako su dio vijesti, prenosi Huffington Post.

Razlog ove zabrane je uredba iz 1992. koja govori da je objava imena ovakvih servisa oglašavanje. Glasnogovornica francuskog vijeća za zaštitu slobode audiovizualne komunikacije (CSA) Christine Kelly, tvrdi da su ovu odluku donijeli kako bi spriječili da se drugi slični servisi bune jer se njihova imena ne spominju na radiju i televiziji. No, neki poput bivšeg blogera Matthewa Frasera, tvrde da je ovo odraz francuskog protekcionizma kad je u pitanju širenje američke kulture. On tvrdi da se američki Twitter i Facebook u Francuskoj tretiraju kao simboli anglo-saxonske dominacije, zajedno sa Appleom, MTV-em, Hollywoodom i drugim.

Prije nekoliko godine, 2003., u Francuskoj je u međuvladinim komunikacijama i publikacijama zabranjena upotreba riječi " email".

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika