07.06.2011. / 07:05

Autor: Nacional.hr

Prirodni recepti za borbu protiv neugodnih tjelesnih mirisa

Ekstrakti proteina i ulja iz neke hrane i začina, u vašem tijelu ostaju dugo nakon što ih pojedete i mogu utjecati na vaš miris

IlustracijaIlustracijaNosite tkanine od prirodnih materijala

Prirodni materijali, poput pamuka, bolje upijaju znoj od sintetičkih jer prirodne tkanine omogućavaju apsorbiranom znoju da ispari, prenosi MSN.

Izbjegavajte luk i češnjak

Poznato je da su luk i češnjak loši za zadah, no njihov oštar miris se neće osjetiti samo u vašim ustima. Ako puno vremena provodite u prostoriji u kojoj se kuha hrana sa puno luka, češnjaka ili jakih začina, ovi mirisi će vam se zadržati u kosi i odjeći i pratit će vas sve dok ne opereet odjeću i kosu.

Jabučni ocat

Jabučni ocat je odličan prirodni dezodorans, preporuča se da ga nanesete direktno na pazuh kako bi "ubio" neugodan miris.

Smanjite unos mesa

Ekstrakti proteina i ulja iz neke hrane i začina, u vašem tijelu ostaju dugo nakon što ih pojedete i mogu utjecati na vaš miris.

Dobre bakterije

Da bi se vaše tijelo borilo protiv neugodnih mirisa iznutra, preporuča se unos acidofila kao dodatka uobičajenoj prehrani. Acidofil je probiotička bakterija koja pomaže u probavi.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika