Objavljeno u Nacionalu br. 812, 2011-06-07

Autor: Martina Čizmić

NJEMAČKI ČOVJEK ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU

Ivica Mudrinić u bici za preuzimanje kosovskog Telekoma

IVICA MUDRINIĆ, čelni čovjek T-Hrvatskog TelekomaIVICA MUDRINIĆ, čelni čovjek T-Hrvatskog TelekomaVlada Kosova je prošlog tjedna objavila da je u uži krug na međunarodnom natječaju za kupovinu većinskog udjela u Pošti i telekomunikacijama Kosova ušao T-Hrvatski Telekom i Telekom Austria. Hrvatska i austrijska tvrtka odabrane su na prednatječaju u konkurenciji kompanija iz Albanije, Egipta i Jemena, a zanimljivo je da je njemački Deutsche Telekom, inače većinski vlasnik HT-a, ovaj natječaj prepustio svojoj hrvatskoj podružnici, što inače nije praksa njemačke kompanije.

Poznavatelji situacije u industriji smatraju da su razlozi za to iznimno dobri odnosi Hrvatske i Kosova te poslovne veze koje u toj državi ima šef T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić. Inače, kosovska vlada krenula je u prodaju 75 posto udjela u PTK-u, za što računaju dobiti i do 600 milijuna eura, kako bi popunila manjak u državnom proračunu, što je naišlo na otpor ne samo oporbenih stranaka, već i sindikata unutar samog PTK.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika