07.06.2011. / 12:24

Autor: Totalsport

Mark Jackson novi trener Golden State Warriorsa

- Pokazivao je liderske sposobnosti u ovoj ligi 17 sezona i mislimo da će te karakteristike, kao i ostale pozitivne osobine prenijeti kvalitetno na našu mladu momčad - objasnio je vlasnik Warriorsa Joe Lacob izbor novog trenera

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMark Jackson (46) novi je trener košarkaša NBA momčadi Golden State Warriorsa, a na klupi kluba iz Oaklanda naslijedio je Keitha Smarta.

- Pokazivao je liderske sposobnosti u ovoj ligi 17 sezona i mislimo da će te karakteristike, kao i ostale pozitivne osobine prenijeti kvalitetno na našu mladu momčad - objasnio je vlasnik Warriorsa Joe Lacob izbor novog trenera.

Jackson je dogovorio trogodišnju suradnju vrijednu šest milijuna dolara, s opcijom produljenja na četvrtu sezonu, piše Yahoo! Sports.

Za njega će to biti prvi trenerski angažman u karijeri, nakon 17 godina igračke karijere u kojoj je na poziciji playmakera branio boje New Yorka, LA Clippersa, Indiane, Denvera, Toronta, Utaha i Houstona. Godine 1988. ponio je epitet rookiea sezone, a u doigravanju je nastupio 14 puta. Tijekom karijere bio je poznat po svojim sjajnim dodavanjima, pa s 10.323 asistencije zauzima treće mjesto na vječitoj NBA ljestvici.

Nakon završetka igračka karijere Jackson je radio kao stručni analitičar za ESPN i ABC.

Vezane vijesti

Yebda iz Benfice u Granadu

Yebda iz Benfice u Granadu

Alžirski nogometni reprezentativac Hassan Yebda (27) novi je igrač novopečenog španjolskog prvoligaša Granade u čije redove dolazi bez odštete nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika