07.06.2011. / 13:00

Autor: Totalsport

TBL finale: Tomas i Ukić slomili Galatasaray

Na poluvrijeme se otišlo s izjednačenim rezultatom (46-46), ali u nastavku sastav Nevena Spahije zagospodario je parketom

Marko Tomas Marko Tomas Košarkaši Fenerbahçea poveli su s 2-0 u finalnoj seriji doigravanja TBL lige nakon uvjerljive 95-74 pobjede nad Galatasarayjem.

Kao u prvom susretu u kojem su slavili s +22 i u drugoj utakmici pred svojim navijačima igrači Fenerbahçea nisu dopustili rezultatsku neizvjesnost. Na poluvrijeme se otišlo s izjednačenim rezultatom (46-46), ali u nastavku sastav Nevena Spahije zagospodario je parketom.

Istaknutu su ulogu u trijumfu Fenera odigrali i hrvatski reprezentativci Marko Tomas i Roko Leni Ukić. Tomas je tako s 18 koševa (dvice 4-6, trice 2-2, sl. bacanja 4-4) za nepunu 21 minutu na parketu podijelio epitet najboljeg strijelca svoje momčadi uz Darjuša Lavrinoviča. Ukić je za 27 minuta igre zabio 15 koševa (dvice 3-5, trice 3-4) uz tri skoka i šest asistencija.

U redovima Galatasaraya uvjerljivo najbolji s 21 košem bio je Jerry Jamar Johnson, dok je Lukša Andrić upisao 6 koševa (dvice 2-5, sl. bacanja 2-4) , uz pet skokova i jednu asistenciju za 18 minuta igre.

Finalna serija igra se na četiri dobivene utakmice, a u sljedeće dvije Galatasaray će biti domaćin.

TBL finale:

Fenerbahçe - Galatasaray 95-74

(Fenerbahçe vodi u seriji 2-0)

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika