07.06.2011. / 15:34

Autor: Nacional.hr

Loša vijest za žene - Bokovi se šire cijeli život

Znanstvenici su tijekom istraživanje pregledali skenirane snimke kostiju preko 200 ispitanika kako bi, između ostalog, izmjerili dali su se kosti na bokovi povećale. Ispitanici su bili oba spola i imali su od 20 do 79 godina, a mjerenja su pokazala da su se bokovi ispitanika povećali čak i onda kada su osobe prestale rasti

IlustracijaIlustracijaIako se mislilo da ljudski rast prestaje do 20-ih godina života, novo istraživanje je otkrilo da bokovi nastavljaju rasti sve do starosti, prenosi My Health News Daily.

Mnogo osoba, pogotovo žena, u 40-ima i kasnije shvate da imaju veće bokove nego što su ih imale u 20-ima i obično smatraju da ja razlog to što su se udebljali, no novo istraživanje je otkrilo zanimljivu i neočekivanu činjenicu. Naime, istraživanje Medicinski škole Sveučilišta Sjeverne Karoline je otkrilo da nakon prestanka rasta tijela, što se događa do navršene 20. godine života, kosti bokova i dalje nastavljaju rasti. Znanstvenici su tijekom istraživanje pregledali skenirane snimke kostiju preko 200 ispitanika kako bi, između ostalog, izmjerili dali su se kosti na bokovi povećale. Ispitanici su bili oba spola i imali su od 20 do 79 godina, a mjerenja su pokazala da su se bokovi ispitanika povećali čak i onda kada su osobe prestale rasti.

U prosjeku je povećanje dužine bokova iznosilo oko 2,5 centimetra po osobi, zbog čega je ujedno došlo i do povećanja obujma struka za oko 7,6 centimetra po osobi. Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Orthopaedic Research.

Vezane vijesti

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine obilježilo je Europski dan debljine okruglim… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 08.06.11. 09:26

Ma nije moguće.Hoće li moći normalno živjeti nakon ove spoznaje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika