08.06.2011. / 14:25

Autor: Totalsport

Scariolo novi trener AJ Milana

Stručnjak rođen u Bresciji još je uvijek aktualni izbornik španjolske reprezentacije, s kojom će ovoga ljeta na Eurobasketu u Litvi braniti naslov prvaka Europe koji su Španjolci osvojili prije dvije godine u Poljskoj

Sergio ScarioloSergio ScarioloUgledni talijanski 50-godišnji košarkaški strateg Sergio Scariolo novi je trener Armani Jeans Milana, s kojim je sklopio trogodišnji ugovor.

Stručnjak rođen u Bresciji još je uvijek aktualni izbornik španjolske reprezentacije, s kojom će ovoga ljeta na Eurobasketu u Litvi braniti naslov prvaka Europe koji su Španjolci osvojili prije dvije godine u Poljskoj.

Bez klupskog angažmana je bio od prosinca prošle godine kada se rastao sporazumnim raskidom ugovora s ruskim Himkijem, u kojem igraju Zoran Planinić i Krešimir Lončar. Himki je baš u utorak izbacio UNIKS Marka Popovića u polufinalu doigravanja i izborio finale protiv CSKA-a.

Inače, AJ Milano je u doigravanju talijanskog prvenstva ispao od Cantua s 3-1 u pobjedama. U kombinacijama za trenera Milana bio je i biši hrvatski izbornik Jasmin Repeša, čiji je Benneton u drugom polufinalu s glatkih 3-0 ispao od branitelja naslova Montepaschija.

Scariolo na klupi nasljeđuje legendarnog 75-godišnjeg američkog stručnjaka Dana Petersona, koji je vođenje momčadi preuzeo u siječnju ove godine, te se, tako, vratio na klupu iz trenerske mirovine koju je objavio još 1987. godine! Tada je klub zbog loših rezultata smijenio Piera Bucchija, koji je na toj poziciji bio od 2008. godine.

Vezane vijesti

Rodgers: Posvetit ću život Liverpoolu

Rodgers: Posvetit ću život Liverpoolu

Sjevernoirski nogometni stručnjak Brendan Rodgers predstavljen je kao novi menadžer engleskog Premierligaša Liverpoola. Bivši menadžer Swanseaja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika