08.06.2011. / 14:30

Autor: Totalsport

PBL doigravanje: Planinić i Lončar srušili UNIKS i ušli u finale

Zoran Planinić je bio najbolji pojedinac u dresu Himkija

Zoran Planinić Zoran Planinić Košarkaši Himkija napravili su veliki preokret u polufinalnoj seriji protiv UNIKS-a i plasirali se u finale ruskog prvenstva. Do pobjede (61-54) u odlučujućoj utakmici predvodio ih je hrvatski dvojac - Zoran Planinić i Krešimir Lončar.

UNIKS je dobio prve dvije utakmice u seriji na svome parketu, da bi Himki pred svojim navijačima stigao do izjednačenja. Peti se dvoboj ponovno igrao u Kazanu, na terenu najbolje momčadi osnovnog dijela PBL lige, ali UNIKS nije znao iskoristiti tu prednost.

Himki je na poluvrijeme otišao s prednošću 32-16 i to nakon što je UNIKS iznimno loše odigrao drugu četvrtinu u kojoj je postigao samo četiri koša (18-4). Domaći su u trećoj četvrtini krenuli dostizati prednost suparnika, bili su u tom dijelu igre bolji s 28-16, ali u zadnjoj dionici im je Himki ponovno pobjegao i došao do velike pobjede.

Zoran Planinić je bio najbolji pojedinac u dresu Himkija. Za nepune je 22 minute ubacio 14 koševa i bio najbolji strijelac momčadi. Za dva poena je gađao 5-7, a trice i slobodna bacanja 1-2. Dodao je tome i dva skoka te tri asistencije. Krešimir Lončar je bio drugi strijelac momčadi s 12 poena (dvice 3-4, trice 0-2, slobodna bacanja 6-6), a ubilježio je i po dva skoka i blokade za 15 minuta na parketu.

Kod UNIKS-a je Marko Popović igrao samo 13 i pol minuta, a svih šest poena je postigao s crte slobodnih bacanja (6-6). Imao je i po jedan neuspješan pokušaj za dva i tri poena, te tri skoka i jednu asistenciju.

Himki će u finalu igrati protiv moskovskog CSKA-a.

PBL doigravanje, polufinale, peta utakmica:

UNIKS - Himki 54-61

(Himki dobio seriju s 3-2)

Vezane vijesti

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

Košarkaši moskovskog CSKA poveli su protiv Himkija s 2-0 u finalnoj seriji ruskog prvenstva (PBL). Ovoga su puta bez pomoći Andreja Kirilenka slavili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika