13.06.2011. / 08:08

Autor: Hina

Video NBA: Dallas Mavericksi prvaci

Dallas Mavericksi novi su prvaci NBA lige nakon što su u nedjelju pobijedili Miami Heat 105:95 i u šestom međusobnom susretu došli do četvrte odlučujuće pobjede.

Dirk NowitzkiDirk NowitzkiDallas Mavericksi novi su prvaci NBA lige nakon što su u nedjelju pobijedili Miami Heat 105:95 i u šestom međusobnom susretu došli do četvrte odlučujuće pobjede.

To je prvi naslov NBA prvaka za Dallas koji je u finalu doigravanja pobijedio favorizirani Miami.

U utakmici odigranoj u Miamiju Maverickse je predvodio Jason Terry sa 27 koševa, a Dirk Nowitzki ubacio je 21, uz slab postotak šuta 9 od 27, no u posljednjoj četvrtini sa 10 koševa je zaustavio pokušaj Miamija da se vrati u utakmicu. Kod domaćina je najučinkovitiji s 21 košem bio LeBron James, Chris Bosh je zabio 19, a Mario Chalmers 18 koševa. Miami je imao 16 izgubljenih lopti i pogodio je samo sedam od 23 pokušaja za tri koša.

Nijemac Nowitzki, koji se u finalnoj seriji borio s ozljedom i bolešću, proglašen je najvrjednijim igračem finala s prosječno 27 koševa i 9,4 skoka po utakmici.

"Ja još uvijek ne mogu vjerovati. Radili smo tako teško i tako dugo za to", kazao je 32-godišnji Nowitzki koji je deset puta bio član All Star momčadi.

"Nowitzki je jedan od najvećih igrača u povijesti ove igre, a to je potvrdio i ovdje večeras. U prvom dijelu imao je loš šut, no drugi dečki su pojačali i držali nas na površini, a u drugoj polovici. Bio je nevjerojatna", izjavio je trener Dallasa Rick Carlisle.

Dallasov branič sa 17-godišnjim NBA stažom Jason Kidd također je rekao da ne može vjerovati.

"Ova momčad nikada nije odustala kada se suočila s nevoljom - uvijek je odgovorila", rekao je Terry, najbolji strijelac Dallasa u posljednjoj utakmici.

Trijumfom u Miamiju za Dallas Maverickse završeno je tri desetljeća frustracije bez NBA prstena.

Tijekom regularne sezone Mavericksi su završili na trećem mjestu svoje konferencije sa 57 pobjeda i 25 gubitaka. Do finala su došli pobijedivši u prvom krugu doigravanja Portland Trail Blazerse sa 4:2, u polufinalu su sa 4:0 "pomeli" branitelje naslova Los Angeles Lakerse, a u konferencijskom finalu Oklahoma City Thunder sa 4:1.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika