13.06.2011. / 10:20

Autor: Hina

Satiričnom mjuziklu autora South Parka "Knjiga Mormona" devet Tonyja

Satirični mjuzikl "Knjiga Mormona" (The Book of Mormon) osvojio je u nedjelju devet američkih kazališnih nagrada Tony, uključujući i onu za najbolji mjuzikl, javljaju agencije.

Trey Parker, Robert Lopez i Matt Stone (Foto: Kevin Kane)Trey Parker, Robert Lopez i Matt Stone (Foto: Kevin Kane)Satirični mjuzikl "Knjiga Mormona" (The Book of Mormon) osvojio je u nedjelju devet američkih kazališnih nagrada Tony, uključujući i onu za najbolji mjuzikl, javljaju agencije.

Autori predstave o dvojici putujućih mormonskih misionara su Trey Parker i Matt Stone, inače mnogo poznatiji u televizijskom svijetu kao kreatori "South Parka". "Knjiga Mormona" osvojila je, između ostaloga, i nagrade za najbolju režiju mjuzikla, najbolju glazbu, libreto i nagradu za najbolju glumicu u sporednoj ulozi u mjuziklu.

Pet Tonyja, uključujući i onaj za najbolju dramu, osvojila je predstava "War Horse". Najbolji glumac u drami je Mark Rylance ("Jerusalem"), a glumica Frances McDormand ("Good People").

Nagrade Tony dodjeljuju se na najbolja kazališna ostvarenja na Broadwayju. Ove je godine dodjela održana po 65. put. Vodio ju je Neil Patrick Harris (zvijezda serije "Kako sam upoznao vašu majku"), uz izravni prijenos na CBS-u.

Jednu od nagrada, za najbolju sporednu žensku ulogu u drami, dobila je i poznata filmska glumica Ellen Barkin i izjavila da joj je to najbolji trenutak u glumačkoj karijeri.

Najskuplja predstava u povijesti Broadwayja, mjuzikl "Spiderman", za koji su glazbu napisali Bono i The Edge, obilježen brojnim tehničkim poteškoćama, povredama glumaca i poraznim kritikama, nije ove godine ušao u konkurenciju za nagrade zbog višestrukih kašnjenja premijere. "Nas dvojica smo nekad bili slavni jer smo iz U2", našalio se Bono, koji je došao na dodjelu nagrada.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika