13.06.2011. / 14:34

Autor: Hina

Britanija i Gates dat će 2,3 milijarde dolara za cjepiva

Velika Britanija i milijarder Bill Gates obećali su u ponedjeljak 2,3 milijarde američkih dolara na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za programe cijepljenja u svrhu zaštite djece u siromašnim zemljama.

Bill GatesBill GatesVelika Britanija i milijarder Bill Gates obećali su u ponedjeljak 2,3 milijarde američkih dolara na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za programe cijepljenja u svrhu zaštite djece u siromašnim zemljama.

Taj iznos dodaje se obećanju australskog ministra vanjskih poslova Kevina Rudda koji je izjavio je u nedjelju da će njegova zemlja donirati 210 američkih milijuna dolara tijekom tri godine do 2013.

Očekuje se da će se i druge države, među kojima SAD, Francuska, Njemačka, Japan i druge, obavezati na pružanje pomoći kasnije u ponedjeljak kako bi se sakupilo dodatnih 3,7 milijardi dolara koliko je potrebno Globalnom savezu za cjepiva i iumunizaciju (GAVI) za financiranje njegovih programa do 2015. godine.

"Britanija će u potpunosti odigrati svoju ulogu. Osim naše postojeće potpore GAVI-ju, dat ćemo još 814 milijuna funti do 2015.", rekao je Cameron otvarajući konferenciju. "To će omogućiti cijepljenje više od 80 milijuna djece i spasit će 1,4 milijuna života", istaknuo je

Gates, koji je pomogao u uspostavi GAVI-ja prije više od deset godina, također je najavio dodatna financijska sredstva. "Naša zaklada želi napraviti svoj dio i drago mi je da mogu reći da ćemo dati dodatnih milijardu dolara", rekao je Gates.

GAVI navodi da je pomogao spriječiti umiranje više od pet milijuna djece u posljednjem desetljeću sa svojim programima imunizacije te da će spriječiti smrt još četiri milijuna djece do 2015. uz potrebna financijska sredstva.

Savez financira cjepiva protiv bolesti kao što su pneumokokalna upala pluća, difterija, hripavac, tetanus, ospice i rotavirus.

Vezane vijesti

Hrvatskim studentima Microsoftova stipendija vrijedna 75 tisuća dolara

Hrvatskim studentima Microsoftova stipendija vrijedna 75 tisuća dolara

Tim hrvatskih studenata pod nazivom Apptenders osvojio je stipendiju vrijednu 75 tisuća dolara, koju im je u švicarskom Davosu uručio predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika