14.06.2011. / 11:58

Autor: Totalsport

Stanley Cup: Bruinsi izborili sedmu utakmicu

Treba reći da je Mark Recchi asistirao za prvi, treći i peti gol Bostona, koji je dobio tek treću od 20 utakmica kada je bio suočen s eliminacijom u šestom dvoboju serije

Hokejaši Boston BruinsaHokejaši Boston BruinsaO novom prvaku NHL lige odlučivat će sedma utakmica u Vancouveru. Boston Bruinsi dobili su kao domaćini šestu protiv Vanocuver Canucksa s 5-2 (4-0, 0-0, 1-2), te su poravnali seriju na 3-3 u pobjedama.

Svih šest utakmica ovogodišnjeg Stanley Cupa dobili su domaćini. Vanouver je do pobjeda (1-0, 3-2 u produžetku, 1-0) dolazio puno teže od Bostona koji je bio puno uvjerljiviji pred svojim navijačima. Prvu je dobio s čak 8-1, drugu s 4-0, a sada treću s 5-2. Priča je vraćena na početak i odluka pada u srijedu u Rogers Areni u Vanocuveru.

Ovakav scenarij, zapravo, i nije iznenađenje ako znamo da su od 2009. godine domaćini u dvobojima Stanley Cupa dobili 17, a izgubili samo dvije utakmice. Ukoliko Vancouver dobije sedmu utakmicu, ovo će biti prva serija u zadnje tri sezone bez i jedne pobjede gostujućeg sastava.

Što se tiče šeste utakmice u Bostonu, može se reći kako je sve bilo odlučeno već na početku. Bruinsi su nakon 8 minuta i 35 sekundi igre vodili s 3-0. Zabili su tri puta iz prvih osam udaraca na gol, strijelci su bili Brad Marchand, Milan Lucic i Andrew Ference, pa je Vancouver tada povukao golmana Roberta Luonga s leda. Vrlo brzo je Boston zabio i četvrti gol, poentirao je Michael Ryder.

U drugom periodu nije bilo pogodaka, a u trećoj su za Canuckse zabili Henrik Sedin i Maxim Lapierre (Daniel Sedin upisao je dvije asistencije), dok je između dva pogotka gostiju jedan za domaćine postigao David Krejci.

Treba reći da je Mark Recchi asistirao za prvi, treći i peti gol Bostona, koji je dobio tek treću od 20 utakmica kada je bio suočen s eliminacijom u šestom dvoboju serije.

NHL doigravanje, Stanley Cup:

Boston - Vancouver 5-2 (4-0, 0-0, 1-2)

(serija je izjednačena na 3-3)

Vezane vijesti

Stanley Cup Los Angelesu

Stanley Cup Los Angelesu

Hokejaši Los Angeles Kingsa nakon 45 godina postojanja, promašenog pokušaja 1993. godine s Wayneom Gretzkim u sastavu i šest utakmica finalne serije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika