14.06.2011. / 13:35

Autor: Nacional.hr

Allianz od sada nudi osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti

Posebnost ove nove ponude je da se pokriće može i proširiti na način da klijent na policu uključi i supružnika. Na taj način, i u slučaju otkaza radnog odnosa supružnika, Allianz nadoknađuje iznos ugovorene AO premije osiguraniku

Allianz nudi i osiguranje od otkazaAllianz nudi i osiguranje od otkazaAllianz Zagreb predstavio je novu policu osiguranja u segmentu osiguranja financijskih gubitaka. Radi se o osiguranju od otkaza radnog odnosa koje se ugovara uz obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti.

Ovo pokriće je način da se dijelom zašite od posljedica i rizik plaćanja premije prenese na osiguratelja. Ako klijent, odnosno osiguranik, dobije otkaz od strane poslodavca tijekom trajanja AO police, a prethodno je bio zaposlen na neodređeno vrijeme, Allianz će nadoknaditi iznos ugovorene premije AO s porezom od 15%.

Posebnost ove nove ponude je da se pokriće može i proširiti na način da klijent na policu uključi i supružnika. Na taj način, i u slučaju otkaza radnog odnosa supružnika, Allianz nadoknađuje iznos ugovorene AO premije osiguraniku.

Novo pokriće mogu ugovoriti svi postojeći i novi klijenti - fizičke osobe - prilikom obnavljanja, odnosno ugovaranja police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za osobni automobil. Osiguranje od otkaza radnog odnosa, mogu ugovoriti i obrtnici, a osigurani slučaj smatra se odjava obrta. Pokriće ne pokriva slučajeve sporazumnog prekida radnog odnosa ili jednostranog otkaza od strane osiguranika.

Osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornog vozila od odgovornosti za štete trećim osobama, odnosno osiguranje od automobilske odgovornosti, obvezno je za sve vlasnike ili korisnike vozila, kako je propisano Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu. U Allianzu se uz osnovno AO osiguranje može još ugovoriti i dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja vozača i putnika za vrijeme vožnje, osiguranje djelomičnog kaska, osiguranje zaštitnim pismom (Euro+) te osiguranje AO XL.

Vezane vijesti

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Danas je u Eurotoweru predstavljen Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., član grupacije Koban Südvers Group i WBN-a - Worldwide Broker Network, najvećeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika