15.06.2011. / 17:15

Autor: Martina Čizmić

Budućnost interneta: Cyber kriminal postati će neizbježan dio virtualne stvarnosti

"Nema sumnje da ćemo internetsku sigurnost morati temeljiti na međunarodnoj suradnji snaga sigurnosti", ističe Kasperski

Evgenij Kasperski (Foto: BSA)Evgenij Kasperski (Foto: BSA)Internetska policija, digitalne putovnice bez kojih neće biti moguće pristupiti internetu i cyber kriminal kao neizostavan dio virtualne stvarnosti budućnost su interneta kroz oči osnivača jedne od antivirusnih tvrtki, Rusa Evgenija Kasperskog.

U svom izlaganju na konferenciji Business Software Alliancea Kasperski je upozorio kako će internetski kriminal biti nemoguće zaustaviti, ako što bi bilo nemoguće zaustaviti ljudski rod.

Postojeći antivirusni programi sposobni su detektirati i zaustaviti tek jednostavne programe i kodove, dok usmjereni napadi i sofisticirane prevarantske sheme ostaju neotkrivene. Niti jedan program dostupan na tržištu ne može garantirati potpunu sigurnost na internetu.

Upozorava kako je cyber kriminal postao jednako čest kao i kriminal u stvarnom svijetu i upravo će zbog njega u budućnosti policije imati specijalizirane jedinice koje će se baviti hvatanjem kriminalaca u virtualnom svijetu.

"Nema sumnje da ćemo internetsku sigurnost morati temeljiti na međunarodnoj suradnji snaga sigurnosti", ističe Kasperski.

Ono što zabrinjava sve sudionike je činjenica da je kriminal u virtualnom svijetu tek u povojima i da je nemoguće predvidjeti u kom smjeru će se tehnologija razvijati u sljedećih 20 ili 50 godina.

Vezane vijesti

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

Američki stručnjaci za cyber kriminal sastali su se s hrvatskim stručnjacima na tome području, u sklopu inicijative američkog veleposlanstva za… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 16.06.11. 22:04

Halo , Halo
Ima li tko doma ???
Gdje ima dima
Ima i vatre !!!!!!!
Pljachka na
INTERNETU
Mjeri se bilionima $$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika