16.06.2011. / 09:19

Autor: Nacional.hr

Intervju za posao kod Milića na Al Jazeeri: Da li je Kosovo država?

"Imamo jasno utvrđene standarde, ovo će biti televizija u kojoj novinar ne komentira događaje nego prenosi suhe vijesti i informacije, a događaje komentiraju priznati intelektualci i analitičari, gdje ćemo uvijek nastojati imati najmanje dva kuta gledanja", kazao je Milić.

Prema pisanju srpskog Pressa, svi novinari koji žele raditi na balkanskoj inačici Al Jazeere moraju priznati da je Kosovo država. Naime, direktor Al Jazeere Balkan, bivši HRT-ovac Goran Milić, sve kandidate za posao ispituje što misle o tome 'je li Kosovo država'.

"Ne mogu se sjetiti je li postavljano to pitanje dok sam bio u komisiji, ali vjerujem da je. To su pitanja koja postavljamo jer moramo znati kako naši novinari razmišljaju. Polazimo od realnosti na ovom prostoru da jedan određen broj država priznaje Kosovo, a određen broj ne priznanje. To je složena priča, koju mi sigurno nećemo prejudicirati. Upravo zato što smo svjesni realnosti i postavljamo takva pitanja, baš kao što postavljamo pitanje je li u Libiji na djelu borba za demokraciju ili rat za rušenje Gadafijevog režima. Imamo jasno utvrđene standarde, ovo će biti televizija u kojoj novinar ne komentira događaje nego prenosi suhe vijesti i informacije, a događaje komentiraju priznati intelektualci i analitičari, gdje ćemo uvijek nastojati imati najmanje dva kuta gledanja", kazao je Milić.

Vezane vijesti

Pogledajte posljednji Dnevnik Gorana Milića: 'Bila mi je čast raditi za vas'

Pogledajte posljednji Dnevnik Gorana Milića: 'Bila mi je čast raditi za vas'

"Doviđenja, dragi gledatelji. Bila mi je čast raditi za vas. Sve što vam je bilo lijepo zapamtite, a ono manje lijepo zaboravite", riječi su kojima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika