16.06.2011. / 11:48

Autor: Totalsport

Copa Libertadores: Peñarol i Santos bez pobjednika

Skoro 60.000 navijača na stadionu Centenario eksplodiralo je kada je Diego Alonso iz neposredne blizine zatresao mrežu Santosa četiri minute prije kraja susreta, ali je gol poništen, pokazalo se opravdano, zbog zaleđa

Nogometaši SantosaNogometaši SantosaOdigrana je prva finalna utakmica Cope Libertadores, južnoameričke inačice nogometne Lige prvaka. U njoj su urugvajski Peñarol i brazilski Santos remizirali 0-0 u Montevideu.

Skoro 60.000 navijača na stadionu Centenario eksplodiralo je kada je Diego Alonso iz neposredne blizine zatresao mrežu Santosa četiri minute prije kraja susreta, ali je gol poništen, pokazalo se opravdano, zbog zaleđa.

Tijekom susreta obje su momčadi imale svoje prilike, iako je Peñarol ukupno gledano ostavio nešto bolji dojam.

Inače, ovo je repriza finala Cope Libertadores iz 1962. godine kada je brazilski klub predvođen Peleom slavio svoju premijernu titulu. Svoju drugu u klupskoj povijesti osvojili su godinu potom.

Peñarol je posljednji od pet trofeja namijenjenih pobjedniku Cope Libertadores podigao 1987. godine.

Ovogodišnji pobjednik prestižnog južnoameričkog natjecanja bit će poznat sljedeće srijede kada je na rasporedu uzvratni susret u Sao Paulu.

Copa Libertadores, finale, prva utakmica:

Peñarol - Santos 0-0

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Santos i Universidad u polufinalu

Copa Libertadores: Santos i Universidad u polufinalu

Branitelj naslova brazilski Santos i čileanski Universidad Chile dva su posljednja polufinalista Cope Libertadores, južnoameričke inačice nogometne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika