17.06.2011. / 10:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Pentagon upozorio saveznike: 'cyber' napadi mogu uzrokovati i gubitak života

Zamjenik američkog ministra obrane William Lynn kazao je da se 'cyber' uspinju na "ljestvama eskalacije": od upada u računalne mreže do mogućih napada na infrastrukturu koji mogu izazvati materijalnu štetu pa "čak i gubitak života"

IlustracijaIlustracijaVisoki dužnosnik Pentagona upozorio je u četvrtak na rastuću prijetnju 'cyber' napada protiv vlada i tvrtki, te pozvao na veću suradnju u obrani protiv te prijetnje.

Zamjenik američkog ministra obrane William Lynn kazao je da se 'cyber' uspinju na "ljestvama eskalacije": od upada u računalne mreže do mogućih napada na infrastrukturu koji mogu izazvati materijalnu štetu pa "čak i gubitak života", izvješćuje američka TV mreža ABC News.

Lynn je upozorio da terorističke skupine mogu poremetiti ili uništiti računalne sustave, dodajući kako je Al Kaida izrazila namjeru za izvođenje 'cyber' napada, odnosno računalnih sabotaža.

Zamjenik američkog ministra obrane govorio je na konferenciji u Parizu čiji je domaćin bio Centar za istraživanje strateških odluka, a sudjelovali su vojni dužnosnici i poslovni čelnici iz 40 zemalja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika