17.06.2011. / 12:30

Autor: Totalsport

Mark Recchi objavio kraj karijere

Njegovi Bruinsi su u odlučujućoj, sedmoj utakmici Stanley Cupa deklasirali Vancouver Canucske s 4-0, što je bila i jedina gostujuća pobjeda u finalnoj seriji uopće

Mark Recchi (Wikipedia)Mark Recchi (Wikipedia)Nakon što je s Boston Bruinsima osvojio Stanley Cup i nakon 22 godine nastupanja u NHL ligi, kanadski 43-godišnji desnokrilni napadač Mark Recchi objavio je kraj karijere.

Ljepši kraj Recchi nije mogao poželjeti. Njegovi Bruinsi su u odlučujućoj, sedmoj utakmici Stanley Cupa deklasirali Vancouver Canucske s 4-0, što je bila i jedina gostujuća pobjeda u finalnoj seriji uopće.

Recchi je već tijekom proslave na ledu reporterima priopćio kako je ovo bila i njegova posljednja utakmica u karijeri, koju je počeo 1988. godine s Pittsburg Penguinsima. S tim je klubom 1991. godine osvojio svoj prvi Stanley Cup u karijeri. Drugi je uzeo kao član Carolina Hurricanesa 2006. godine, a treći i posljednji u svojoj trećoj sezoni u Bostonu. Igrao je još za Philadelphiju, Montreal, Atlantu i Tampu Bay.

U drugoj utakmici ovogodišnje finalne serije, Recchi je postao najstariji igrač ikada koji je zabio gol u finalnoj utakmici Stanley Cupa. Zabio je 577 golova i dodao 956 asistencija u 1.652 utakmice koje je odigrao u regularnim sezonama. U doigravanjima je još dodao 190 nastupa, 61 gol i 87 asistencija. Četvrti je igrač svih vremena NHL lige po upisanim nastupima i 12. po bodovima.

Vezane vijesti

Stanley Cup Los Angelesu

Stanley Cup Los Angelesu

Hokejaši Los Angeles Kingsa nakon 45 godina postojanja, promašenog pokušaja 1993. godine s Wayneom Gretzkim u sastavu i šest utakmica finalne serije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika