19.06.2011. / 09:42

Autor: Hina

Sega istražuje hakerski upad

Japanska tvrtka računalnih igara Sega pokrenula je istragu nakon što su hakeri provalili u bazu podataka njenih kupaca, izvijestio je BBC u subotu.

Hakeri su posebno aktivni u posljednje vrijemeHakeri su posebno aktivni u posljednje vrijemeJapanska tvrtka računalnih igara Sega pokrenula je istragu nakon što su hakeri provalili u bazu podataka njenih kupaca, izvijestio je BBC u subotu.

Tvrtka Sega je svojim klijentima uputila poruku da su hakeri upali u bazu podataka Sega Passa, njene internetske mreže za igru, izvijestio je BBC. Sega Europe sa sjedištem u Londonu nije bila dostupna za komentar BBC-jevog izvješća.

BBC je na svojim internet stranicama objavio dio e-mail poruke koju je Sega poslala svojim kupcima u kojoj se objašnjava što se dogodilo.

"Tijekom posljednjih 24 sata utvrdili smo neovlašteni ulaz u bazu podataka Sega Passa. Odmah smo poduzeli odgovarajuće akcije kako bi zaštitili podatke naših kupaca i izolirali mjesto provale. Pokrenuli smo istragu o razmjerima upada u naše javne sustave", stoji u poruci.

Podaci o plaćanju, poput brojeva kreditnih kartica, ostali su sigurni jer su pohranjeni na drugom mjestu, napomenula je Sega, po izvješću BBC-a.

Vezane vijesti

Mogu li Anonymousi srušiti internet?

Mogu li Anonymousi srušiti internet?

Najnovija prijetnja hakerske grupe Anonymous najavljuje kako će pokušati srušiti internet 31. ožujka, piše BBC. No, da li je moguće u potpunosti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika