20.06.2011. / 13:16

Autor: Nacional.hr

Za one jakog želuca - Japanski znanstvenici napravili meso od ljudskog izmeta

Japanski znanstvenici na čelu sa Mitsuyukiem Ikedom iz Laboratorija Okayama došli su do ovog otkrića kada su proučavali načine na koje se mogu iskoristiti ljudske fekalije. Oni koji su probali tvrde da meso ima okus govedine

IlustracijaIlustracijaTim japanskih znanstvenika napravio je meso od ljudskog izmeta, prenosi Weird Asian News.

Japanski znanstvenici na čelu sa Mitsuyukiem Ikedom iz Laboratorija Okayama došli su do ovog otkrića kada su proučavali načine na koje se mogu iskoristiti ljudske fekalije. Prilikom istraživanja pronašli su način na koji mogu izdvojiti proteine iz ljudskog izmeta i od njih napraviti meso. Meso se nakon toga oboja u crveno i dodaju mu se sojini proteini, a sadrži 93 posto proteina, 25 posto ugljikohidrata, 3 posto lipida i 9 posto minerala. Oni koji su probali tvrde da meso ima okus govedine. Profesor Ikeda tvrdi da bi jedenje ovakvog mesa umjesto životinjskog, pridonijelo očuvanju okoliša i da je jedini problem psihološka barijera u glavama ljudi kada čuju da je meso napravljeno od ljudskih fekalija.

Ovakvo meso je trenutno od 15 do 20 puta skuplje od životinjskog i ima manje kalorija od životinjskog mesa, no to je vjerojatno zadnje na što će neko misliti dok jede meso napravljeno iz ljudskog izmeta.

Vezane vijesti

Masovna tučnjava popova i puka zbog pečenih prasića

Masovna tučnjava popova i puka zbog pečenih prasića

Prema pisanju beogradskog Blica u mjestu pokraj Modriče u Bosni i Hercegovini potuklo se 40 pravoslavnih vjernika i svećenika nakon svađe oko pečenja… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 20.06.11. 21:36

Znači, to bi bio zatvoreni sustav. Samo je pitanje vremena kada se u tom sustavu ne bi stalnom selekcijom uspjela probiti bakterija ili nešto slično koja bi bila otporna na sve živo. Sjetite se samo kravljeg ludila.


registracija
3/6/11

skaraica, 21.06.11. 10:55

Konačno prava hrana za čovjeka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika