21.06.2011. / 07:00

Autor: Nacional.hr

Novo istraživanje - Što sve povećava šanse za prijevaru partnera?

Otkriveno je da muškarci i žene varaju podjednako i da je varanje povezano sa nezadovoljstvom vezom u kojoj se sudionici nalaze. Najveći utjecaj na varanje je imala seksualna osobnost jer muškarci koji se lakše uzbude su imali najveće šanse za prijevaru, dok su kod žena najviše varale one koje su bile nezadovoljne vezom u kojoj se nalaze

IlustracijaIlustracijaNova studija je otkrila da brige oko seksualnog umijeća, zajedno sa nedostatkom brige za posljedice seksualne prijevare, povećavaju vjerojatnost da će muškarci i žene prevariti svoje partnere, prenosi Yahoo.

Prema rezultatima istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Indiana, pojedinci koji su nesigurni u svoje seksualne sposobnosti i umijeće, unatoč nesigurnosti, teže rizičnim situacijama i prijevari kako bi se uzbudili. Na prijevaru utječe mnogo faktora, uključujući novac i kvalitetu veze, no ovo istraživanje je pokazalo da je seksualna osobnost pojedinca najbitniji faktor kad je riječ o prijevari. Preko online ankete ispitano je oko 1000 monogamnih muškaraca i žena od kojih je polovica bila u braku. Otkriveno je da muškarci i žene varaju podjednako i da je varanje povezano sa nezadovoljstvom vezom u kojoj se sudionici nalaze. Najveći utjecaj na varanje je imala seksualna osobnost jer muškarci koji se lakše uzbude su imali najveće šanse za prijevaru, dok su kod žena najviše varale one koje su bile nezadovoljne vezom u kojoj se nalaze. Nezadovoljstvo vezom i neslaganje s partnerom povećavali su šanse da će žena napraviti prijevaru.

Na sklonost prijevari utječe i briga za posljedice u slučaju upuštanja u seksualne odnose s nepoznatom osobom, veća je vjerojatnost da će osobe koje nije previše briga za posljedice napraviti prijevaru. Ipak, najzanimljiviji rezultat je bilo otkriće da će žene i muškarci koji sumnjaju u svoje seksualno umijeće, češće varati nego osobe koje nemaju takvih problema.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 21.06.11. 08:51

šanse povećava i to ako partner ima penis


registracija
31/1/10

STTony, 21.06.11. 09:53

1. Online anketa - loll
2. monogamni a varaju - loll

Nacional sjedni, 1!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika