20.06.2011. / 08:44

Autor: Nacional.hr

Zlatno doba - Nakon 45. godine veća briga o zdravlju

Suočeni sa svojom smrtnošću, dok se njihovi prijatelji i članovi obitelji bore sa zdravstvenim poteškoćama, mnogi se dok navrše 45 godina okreću zdravijem životu. U studiji je otkriveno da je većina sudionika od 45 godina jela zdraviju hranu i odrekla se nezdravih navika poput pušenja

IlustracijaIlustracijaZa mnoge je peto desetljeće života zlatno doba kada se odriču loših navika i počinju zdraviji život, pokazali su rezultati nove studije, prenosi Daily Mail.

Suočeni sa svojom smrtnošću, dok se njihovi prijatelji i članovi obitelji bore sa zdravstvenim poteškoćama, mnogi se dok navrše 45 godina okreću zdravijem životu. U studiji je otkriveno da je većina sudionika od 45 godina jela zdraviju hranu i odrekla se nezdravih navika poput pušenja. U studiji je utvrđeno i da poslje 45. godine života dolazi do pogoršavanja zdravlja, povišenog krvnog tlaka, bolova u zglobovima i brzog umaranja. Ovo potiče osobe da više pažnje posvete svome zdravlju i da se riješe nezdravih navika. U istraživanju je otkriveno i da su se 45-godišnjaci više brinuli o svom zdravlju od desetljeće starijih 55-godišnjaka.

Otkriveno je i da se 20-godišnjaci i 30-godišnjaci ne brinu pretjerano o svom zdravlju, a stručnjaci su zaklčjučili da se to događa jer se kronične bolesti poput krvožilnih, čine daleko, no kad osobe dođu u 40-te ovakvi zdravstveni problemi postaju puno stvarniji i bliži.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika