21.06.2011. / 16:07

Autor: Nacional.hr

Video: Donatella Versace dizajnira kolekciju za švedski H&M

Versace je najnovija kuća koja će surađivati s H&M-om na ekskluzivnoj dizajnerskoj kolekciji koja ide koracima dizajnera kao što su Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo i Lanvin kao posljednji

Donatella Versace za H&MDonatella Versace za H&MH&M je objavio da će od jeseni 2011. godine u sklopu svoje suradnje s dizajnerima surađivati s jednom od legendarnih modnih marki, Versace. Dizajn radi kreativna direktorica Donatella Versace, a ekskluzivna kolekcija vratit će se na živo nasljeđe marke, puno kože, otisak, boju i izobilje u ekskluzivnim materialima po fantastičnim H&M cijenama. Kolekcija će uključivati linije za žene, muškarce i odabrane artikle za dom. Bit će raspoloživa od 17. studenoga u otprilike 300 prodavaonica u cijelom svijetu. Osim toga je Donatella Versace za H&M također dizajnirala prije proljetnu kolekciju, koja će biti od 19. siječnja ekskluzivno dostupna u zemljima u kojima je moguća H&M internet prodaja.

"Oduševljena sam što ću surađivati s H&M-om i što ću imati mogućnost dosegnuti njihovu veliku publiku. Kolekcija će biti neophodna za marku Versace, savršena za obožavatelje H&M-a i Versaceja svugdje," kaže Donatella Versace.

"Versace je jedna od najpoznatijih marki u posljednje vrijeme i njihova kolekcija za H&M bit će glamurozna i ekstravagantna - sve što simbolizira Versace. Donatella Versace s nama će podijeliti svoj legendarni dizajn iz arhive. To je takva svečana suradnja i savršena za sezonu zabave," kaže Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

Versace je marka koju u potpunosti obilježava sjaj. Marku je 1978. utemeljio Gianni Versace koji je svojim smjelim haljinama i divljom ikonografijom uveo revoluciju u modu te tako stvorio provokativne stilove na temelju klasičnih tema koji su svi bili skrojeni savršenim okom dizajnera. Od 1997. Donatella Versace nastavila je rad koji je započeo Gianni Versace kao kreativni direktor i razvila marku u globalnu modnu kuću koja predstavlja sve što danas označava luksuz. Svugdje poznata po svojoj dizajnerskoj garderobi, Donatella Versace obilježje je svega što predstavlja kuća Versace.

Versace je najnovija kuća koja će surađivati s H&M-om na ekskluzivnoj dizajnerskoj kolekciji koja ide koracima dizajnera kao što su Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo i Lanvin kao posljednji. Za H&M Donatella Versace se vraća u arhivu da ponovno protumači neke klasične dizajne marke Versace. U kolekciji ženske odjeće dominirat će haljine koje potpuno odgovaraju duhu sezone, kao koža s dugmadi, svila i otisak u boji uz modne dodatke koji uključuju visoke pete i nakit za kostime. Muška kolekcija koncentrirat će se na jasno oblikovane krojeve, uključujući savršeni smoking te remenje i nakit za muškarce. Po prvi puta u sklopu suradnje s dizajnerima H&M-ova kolekcija sastojat će se od nekih artikala za dom, uključujući jastuke i ukrasni prekrivač za krevet.

Vezane vijesti

Sadržajno proljeće u zagrebačkom Avenue Mallu

Sadržajno proljeće u zagrebačkom Avenue Mallu

Fresh! proljeće je ovladalo zagrebačkim Avenue Mallom koji će do 15. travnja biti središnji dio novozagrebačke zabavne scene i mjesto za dobro… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika