26.06.2011. / 16:52

Autor: Nacional.hr

'Igra prijestolja' snimat će se u Hrvatskoj?

Prema pisanju portala Winter-is-Coming.net, njihov izvor tvrdi da je to praktički gotova stvar, uz tek nekoliko malih detalja koje još treba riješiti

Sve glasnije postaju priče kako bi se druga sezona 'Igra prijestolja', iznimno popularne ekranizacije istoimenog književnog bestselera, mogla snimati i u Hrvatskoj. Naime, nakon što se već otprije spominjalo da su producenti zainteresirani za snimanje serije na određenim hrvatskim lokacijama, autor knjige George R.R. Martin prošlog je četvrtka na gostovanju u Ljubljani rekao 'kako voli Dubrovnik' i da Split 'ima velik potencijal', bez da ga se izravno upitalo za ta dva grada. Prema pisanju portala Winter-is-Coming.net, njihov izvor tvrdi da je to praktički gotova stvar, uz tek nekoliko malih detalja koje još treba riješiti, prenosi HTV.

Tijekom minulih mjeseci, pojedinci zaduženi za pronalazak lokacija na kojima će se 'Igra prijestolja' snimati, posjetili su nekoliko mediteranskih zemalja, među kojima je bila i Hrvatska. No, informacija zasad službeno nije potvrđena. Međutim, kao što to obično u slučaju Hrvatske biva, problem bi se mogao desiti u startu, i to zbog nedostatka poreznih olakšica i beneficija velikim stranim produkcijama. Uz to, tu je i birokracija nadležnog Ministarstva, koja je sve samo ne brza i jednostavna. Odabir lokacija za novu sezonu biti će poznat uskoro, budući da je preostalo točno mjesec dana do početka snimanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika