26.06.2011. / 21:11

Autor: Hina

U Afganistanu poginula djevojčica koja je nosila eksploziv

Nije nezabilježeno da se pobunjenici posluže ženama kao bombašicama, a još se češće muškarci prekriju burkom kao žene, ali donedavno nisu iskorištavali djecu

IlustracijaIlustracijaOsmogodišnja Afganistanka poginula je u nedjelju u eksploziji torbe pune eksploziva koju su joj dali talibanski pobunjenici, objavila je vlada.

Eksplozija se dogodila u blizini policijske postaje na jugu zemlje, priopćeno je.

"Pobunjenici su osmogodišnjakinji dali torbu punu eksploziva domaće izrade i rekli joj da je odnese policajcima", kaže se u priopćenju ministarstva unutrašnjih poslova. "Dok se djevojčica približavala policajcima, bomba je ekplodirala i ubila je".

Nije nezabilježeno da se pobunjenici posluže ženama kao bombašicama, a još se češće muškarci prekriju burkom kao žene, ali donedavno nisu iskorištavali djecu.

U svibnju je policija pokazala četvoricu dječaka mlađih od 13 godina, koje su pobunjenici iz sela u susjednome Pakistanu doveli kao bombaše. Jedan od dječaka rekao je kako su im rekli da će preživjeti samoubilački napad.

Talibani su poslije priopćili da oni ne uzimaju djecu za samoubilačke napade.

U najnovijem incidentu, u okrugu Čar Činu u pokrajini Uruzganu na jugu Afganistana među policajcima nije bilo žrtava.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika