27.06.2011. / 13:04

Autor: Nacional.hr

Latinica se bavi Karamarkom: 'Ministar policije 90-ih živio u stanu Petračeve supruge'

Na samom početku emisije, emitiran je 15-minutni prilog koji se bavi dosad nepoznatom imovinom Tomislava Karamarka, koje ministar, tvrdi Latinov i Podumljakov istraživački tim, nikada nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici

Tomislav Karamarko Tomislav Karamarko Ministar policije Tomislav Karamarko visoki je državni dužnosnik kojim se bavi najnovija Latinica, upriličena u zgradi Hrvatskog novinarskog društva. Emisija je naime započela u 10:30, a Denis Latin ju je priredio zajedno s Munirom Podumljakom, predsjednikom Partnerstva za društveni razvoj. Na samom početku emisije, emitiran je 15-minutni prilog koji se bavi dosad nepoznatom imovinom Tomislava Karamarka, koje ministar, tvrdi Latinov i Podumljakov istraživački tim, nikada nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

Kako piše Index.hr, među ostalim je otkriveno kako Karamarko ima veliku parcelu uz more u naselju Ivankuša nedaleko od Obrovca i da je općinska vlast na čelu s gradonačelnikom Antom Županom jedino Karamarkovu parcelu prenamijenila u građevinsku. Stvar je zanimljiva budući da sve okolne parcele služe samo za ispašu, dok ova Karamarkova ima dakle sasvim drugu namjenu. Iz obrovačkog Ureda za katastar odgovorili su ekipi Latinice kako je sve rađeno po proceduri, iako su istraživači nabavili parcelacijski elaborat koji pokazuje suprotno. Zanimljiv je i dosad nepoznati detalj iz Petračeve biografije, prema kojem je daleke 1993. godine, navodno bez ikakve naknade, živio u stanu Alice Petrač, supruge Hrvoja Petrača, pravomoćno osuđenog za otmicu sina generala Vladimira Zagorca.

Što se tiče Karamarkovih poslovnih uspjeha, u prilozima Latinice sugerirano je kako su njegove kompanije kojima je bio vlasnik ili suvlasnik sklapale milijunske poslove s državnim firmama, te da je bio u direktnom sukobu interesa. Trenutačno te firme vodi jedan odvjetnički ured, a nakon što Karamarko ode u političku mirovinu, on će biti višestruko bogatiji, tvrde istraživači u Latinici.

U emisiji je prikazano i nekoliko priloga koji se bave Karamarkovom političkom moći u Obrovcu i okruženju, poput priče o restoranu koji navodno radi bez iti jedne dozvole, a u kojem ministar policije i njegovi lokalni pajdaši sa sumnjivim biografijama redovito blaguju janjetinu. Emitirana je i priča o američkoj tvrtki President Grupa, kojoj je prodano zemljište na kojemu su najavili gradnju elektrane na plin. Istražiteljska ekipa Latinice otkrila je kako iza ove kompanije stoji i Luka Jerić, protiv kojeg se, ističu u prilogu, navodno vodi 14 kaznenih postupaka povezanih sa Vladimirom Zagorce, Hrvojem Petračem i Hypo bankom. President Grupa ima niz off shore računa na Sejšelskim otocima, a u Obrovac je najavljivala uložiti više od 300 milijuna eura. Ništa od toga nije se dogodilo, a sve njihove investicije opterećene su kreditima Hypo banke.

U drugom prilogu sugovornik je bio Marjan Joso Karamarko o tome kako su tri bratića Ante, Ivica i Željko Karamarko uzurpirali zemljište Zidine nedaleko od rijeke Zrmanje. Radi se, kako navodi sugovornik Latinice, o 400 tisuća metara kvadratnih koja se nalaze u blizini parcele u vlasništvu oca ministra Karamarka, koja je, ističe se u prilogu, prenamijenjena u ekskluzivnu turističku zonu B2

To je zemljište nekad bilo u vlasništvu države te se na njega plaćala pašarina Hrvatskim šumama. Nakon što su novinski istraživači došli u katastar tražeći papire, zaposlenici su navodno napustili ured.

Na koncu emisije Denis Latin i Munir Podumljak konstatirali su da je Karamarko - kriminalac, piše Index.hr, dok je Latin istaknuo da mu je Hloverka Novak Srzić ukinula emisiju na direktni nalog ministra policije.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 27.06.11. 13:16

Ovo je zdravlja radi,bolje ne komentirati.


registracija
13/2/11

urednik, 27.06.11. 14:39

Neka institucije rade svoj posao! he, he, he, ...


registracija
11/1/10

fluid, 27.06.11. 15:31

Sanader je davno izrekao svoj sud o građanima koje je ovo itekako trebalo zanimati:"Psi laju karavane prolaze".Čak su i do Evrope došli bez ikakvih zapreka.Dakle priča o jednakosti svih pred zakonom,je čista fina prašina u oči.Hoće li tko pokrenuti kaznenu prijavu ili ispitati slučaj?Pa tko bi.?Neće Karamarko sam sebe,valjda ,prijaviti!?


registracija
13/2/11

urednik, 27.06.11. 16:08

U ovoj naopakoj zemlji nikakvi istraživački timovi, ni pet Latina, ne mogu zadržati pažnju javnosti ni na kakvoj aferi duže od jednog popodneva ili najduže do osnivanja saborskog povjerenstva za proizvodnju zaborava. Pa što se već nije dogodilo? Hrvatska Fukušima? Vrlo važno! Zainteresirani građanin sve zna i na sve je spreman, a ovi drugi bi se možda trgnuli na recimo, sliku Pahora i njegove kolegice u klinču, ili Repetirku kako se mazi sa "sestričnom", bivšeg predsjednika na pričesti ili sadašnjeg kako sam sebi piše govore, itd. Dakle, neka institucije rade svoj posao!


registracija
27/8/09

Lujo1, 27.06.11. 16:55

Da bi reč rekel! HAPSIT!!!!!!!!


registracija
7/1/11

djani, 27.06.11. 16:57

Sve bandit do bandita,dobro je pokojni Marinko Božić pisao u svom tadasnjem tjedniku da u Hrvatsku stiže oko 1000 najgorih kriminalaca i to još 90-te na 91-u,ali mu nisu htjeli vjerovati,jer plan je bio kad se riješe srba,tada i Hrvate porobiti da rade za 300 eura,a ne 800 kako kažu seronje da je prosjek ,a sa kim to prave prosjek??
Sad branitelji opet će imati presudnu ulogu da se Oluja napravi za ove zlotvore i da ih se potamani


registracija
16/6/10

nosonja, 27.06.11. 17:40

Ja više nisam u ništa siguran osim u jednu stvar, a to je da je Djani smrdljivi usrani umobolni kreten......
To ti je za ono od neki dan,govno ušljivo i smrdljivo.
Nisam stigao da ti odgovorim,za razliku od tebe neki k.... sam i radio.Evo sada nađoh vremena da ti se javim.
Takve kao što si ti bi trebao Karamarko dobro iskarati, natamburati,zatvoriti u bajbokanu i onda baciti kljuć negdje ispod kamena temeljca kojih će Jaca i On kraj nje do izbora bezbroj postaviti.


registracija
8/7/09

bankar, 27.06.11. 17:56

jel ima na youtubeu dajte link


registracija
13/6/11

PommFritz, 27.06.11. 18:10

iz ovoga nas moze izvuci samo FBI sa eliotom nessom u suradnj sa chuck norrisom. LOL


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.06.11. 18:18

HA HA HA HA HA Urednik bravo, neka institucije rade svoj posao HA HA HA pogledaj samo ustavni sud, Jasna Omejec, Slavica Banic, Mato Arlovic.


registracija
7/1/11

djani, 27.06.11. 18:45

nosonjo,opet ti u mojoj guzici .........svojim nosom


registracija
8/7/10

Maroje, 27.06.11. 22:14

Neka se ta Latinica bavi Ćirilicom. Zlo mi je od njegovih ciljano antihrvatskih komentara.Savjetujem mu da promjeni državu stanovanja kad u njoj zapaža samo loše.Neka si sačuva zdravlje.


registracija
28/7/10

jurefrancetić, 28.06.11. 09:55

KOLIKO SU SAMO SADA ,NEGO PRIJE BOGATIJI LATIN I PODUMLJAK.KAKO SU SE OBOGATILI?SVOJIM RADOM?MOŠ MISLIT.


registracija
2/1/11

prohujalo, 28.06.11. 11:59

e dok ostali napadaju Danija- pogledajte danasnji Djanijev komentar.....
izgleda da nas Djani samo na njemu svojstven nacin u napadu bijesa koristi protunapad.....
Osobno mi izgleda da je nas Djani i te kako svjestan situacije, ali iz bijesa uvijek napada nesto drugo.....
Djani bez obzira na sve, kod mene osobno uvijek imate pocasno mijesto......
Imajte ugodan dan.....


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 28.06.11. 16:09

Dobro je neko napisao, aktualno samo do popodne, a poslije podne ide u ZABORAV.

Cemu se nervirati kad u grob nista nece ponijeti.

To da ima kretena, ima i oni tocno znaju koji su, mislim na neke komentare.


registracija
7/1/11

djani, 28.06.11. 17:26

prohujalo,jedini ovdje imate što bi se u narodu reklo bubreg u glavi,kužite me MALO,ali nedovoljno


registracija
12/1/11

siziff, 28.06.11. 19:52

Isprepletenost balkanskih crijeva (punih govana) NEMA GRANICA.
Tu bi i pokojni Krleža ostao bez teksta.

P.S.

Sve šta su o nama rekli F. Jozef, Marks, Hitler.....itd itekako stoji, a svakim danom se potvrđuje u svemu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika