27.06.2011. / 14:37

Autor: Nacional.hr

Bistrina biciklijada: Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić promicali biciklizam u Zadru

S obzirom na to da se vožnjom na biciklu ne zagađuje zrak i ne stvara buka, a pola sata vožnje zadovoljava dnevnu potrebu tijela za fizičkom aktivnošću, bicikl je odličan izbor za prijevoz u gradovima

Igor Ćutuk iz Coca-Cola Hrvatska, Zrinka Cvitešić i Hrvoje RupčićIgor Ćutuk iz Coca-Cola Hrvatska, Zrinka Cvitešić i Hrvoje RupčićGrad Zadar u suradnji s Coca-Cola Hrvatska, Turističkom zajednicom Grada Zadra, Policijskom upravom zadarskom i Udrugom "Moj bicikl" organizirao je "Bistrinu biciklijadu: Zadar se vraća biciklu!". Bistrinu biciklijadu svojim je dolaskom podržala i popularna glumica Zrinka Cvitešić u društvu Hrvoja Rupčića.

Na tradiciju uporabe bicikla u Zadru i mogućnost uvođenja turističkih sadržaja povezanih s biciklom podsjetila je promocijska kampanja koju su pokrenuli Coca-Cola HBC Hrvatska, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra. Kao poseban događaj u sklopu biciklijade snimljena je milenijska fotografija poznatoga fotografa Šime Strikomana kojom će se tijekom godine među građanima Zadra nastaviti promicati uporaba bicikla kao zdrav alternativni način prijevoza, ali i kao turistički sadržaj koji ima razvojni potencijal. Za sve je sudionike organiziran i zabavan program s nastupom benda Rockatansky, a u nagradnoj je igri petero sudionika nagrađeno Bistrinim biciklima i još desetero Coca-Colinim nagradama.

„Drago nam je što su Bistrina biciklijada i milenijska fotografija okupile velik broj Zadrana i podsjetile ih da se vrate svojemu biciklu, a ujedno vjerujemo i da će upravo poticanjem uporabe bicikla pridonijeti uvođenju novih turističkih sadržaja. Već osmu godinu organiziramo projekt Bistrina biciklijada. Biciklijade se svake godine održavaju u drugome gradu, okupljaju znatan broj sudionika i aktivno pridonose češćoj uporabi bicikla u velikim gradovima i razvoju cikloturizma. Osim u javnosti uporabu bicikla promičemo i među našim zaposlenicima projektom „Odsada biciklom na posao", u okviru kojega svi imaju mogućnost besplatne uporabe Bistrinih bicikala za prijevoz na posao ili rekreaciju u slobodno vrijeme - istaknuo je Igor Ćutuk, voditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Suradnja Udruge „Moj bicikl" i Coca-Cole HBC Hrvatska prirodna je sinergija u promociji aktivnoga i zdravoga života te odličan primjer javno-privatnoga partnerstva u osmišljavanju društveno odgovornih projekata. S obzirom na to da se vožnjom na biciklu ne zagađuje zrak i ne stvara buka, a pola sata vožnje zadovoljava dnevnu potrebu tijela za fizičkom aktivnošću, bicikl je odličan izbor za prijevoz u gradovima - izjavila je Darinka Jug, predsjednica Udruge Moj bicikl".

Bistrina biciklijada organizira se u svrhu promicanja uporabe bicikla kao zdravoga i jeftinoga alternativnog prijevoza u gradskim sredinama, a kako ovaj događaj ima rekreativno, a ne natjecateljsko obilježje, u vožnji i druženju mogu sudjelovati svi, bez obzira na godine, fizičku pripremljenost i model bicikla.

Vezane vijesti

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Rođena Karlovčanka, glumica Zrinka Cvitešić, u svoje je 32 godine života ostvarila zaista mnogo. Iza nje su prestižne nagrade poput Shooting Star,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika