27.06.2011. / 17:54

Autor: Totalsport

Bankrotirali Los Angeles Dodgersi

Zbog duga između 100 i 500 milijuna dolara, u stečaj će jedan od najlegendarnijih klubova iz američkoga profesionalnog sporta, čiji korijeni potječu od davne 1884. godine, kada je organizacija osnovana u New Yorku kao Brooklyn Atlantics

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKultna američka bejzbolska momčad, Los Angeles Dodgersi, u ponedjeljak su podnijeli sudski zahtjev za proglašenjem stečajnog postupka.

Zbog duga između 100 i 500 milijuna dolara, u stečaj će jedan od najlegendarnijih klubova iz američkoga profesionalnog sporta, čiji korijeni potječu od davne 1884. godine, kada je organizacija osnovana u New Yorku kao Brooklyn Atlantics. Dodgersima je klub nazvan 1932. godine, dok je 1958. preselio iz New Yorka u Los Angeles u jednom od najspektakularnijih prebivališnih transfera u povijesti američkog sporta.

Tijekom svoje dugotrajne povijesti Dodgersi su osvojili šest naslova prvaka (World Series), pri čemu posljednji prije 23 godine.

Vlasnik kluba Frank McCourt izravno je za bankrot okrivio vodstvo MLB lige koje je odbilo potvrditi 17-godišnji ugovor o TV-pravima koji je McCourt potpisao s televizijskom i producentskom kućom Fox, a koji je vrijedio goleme tri milijarde dolara. MLB organizacija svoje je odbijanje opravdala obrazloženjem da ugovor nije u interesu lige u cjelini.

McCourt, koji je i osobno u dužničkoj krizi, osigurao je 150 milijuna na stečajnom računu iz kojeg će klub do daljnjega podmirivati obveze prema momčadi i radnoj zajednici.

Klupska je imovina inače procijenjena na svotu između 500 milijuna i milijarde dolara.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika