Objavljeno u Nacionalu br. 815, 2011-06-28

Autor: Ivan Starčević

Mislav Bago otkrio sklonište tajnog agenta Milanovića

Milanovićev zadnji veliki javni uspjeh bio je šaljivi kućni video koji je na nejavnom mjestu snimio u znak podrške gay paradi u Zagrebu, na koju nije došao. Možda da drugi put snimi nešto s gospođom Milanović

HRVATSKA UŽIVO
Petak, HRT 1, 16.09


U tzv. velikom danu za hrvatsku stvarčicu, najavljeno je "Uključenje: press-konferencija u Bruxellesu u povodu odluke Vijeća EU-a o završetku pristupnih pregovora", pa smo već od 15 sati, kada je najavljena "emisija" koja će prethoditi našoj povijesnoj stvarčici, nestrpljivo čekali. Imali ste što i vidjeti. Uz glas simultanog prevoditelja emitirana su nam slova: Lovro Škopljanac. Zaboravili su napisati: sin gospođe premijerke koji je na ovo mjesto i u ovaj dan došao da nam on i mama pokažu da živimo u Ceausescuovoj Rumunjskoj, točnije: njih dvoje bi željelo da tamo živimo. Sinek je prevodio riječi visokog EU činovnika da će sada govoriti gđa Kosor, predsjednica hrvatske vlade. Zagreb već danima bruji o tome da je sin Lovro tituli gospođe predsjednice trebao dodati onu najvažniju: "moja mama".


Zahvaljujući gđi Kosor i njezinom sinu Škopljancu Lovri, u Hrvatsku smo ušli kao gomila idiota, bar njih dvoje to tako misli. Ona si je osigurala da joj sin prevodi s engleskog za sve nas, a on, Škopljanac Lovro, misli da je najnormalnija stvar da on bude prevoditelj na konferenciji za tisak na kojoj je Europa proglasila da nema ništa protiv toga da RH uđe u EU. Prema Lovri je lipanj bio izuzetno milostiv, dvaput. Simultanac Škopljanac početkom lipnja prevodi objavu našeg europskog povjerenika Stefana Fullea da su pregovori s Hrvatskom završeni, a sad je uveo mamu u Evropu. Nema zemlje na svijetu u kojoj se moralno ludilo širi s najvišeg mjesta na tako jadan način.

Na nižim razinama nastupa se sirovije, otvoreno, bez podcjenjivanja inteligencije dragih podanika. Direktorica Katica Krijanović rukovodi domom za psihički bolesne odrasle osobe, koji se zove "Ljeskovica", znači otprilike ona je otprilike na istom poslu kao Jadranka Kosor, njena mama i njen mali Škopljanac. Gospođa Krijanović pozapošljavala je rodbinu, a kad su je prije tri godine novinari upitali čemu i zašto to, ona je u izjavi desetljeća izgradila pravni temelj koji smjerno preporučamo obrani gđe Kosor i Škopljanca joj Lovre. Bolje od nas ne bi je branio ni Čedo Prodanović. Dakle: budu li majčica i sinčić ikada tuženi za svoj udruženi pothvat, neka predsjednica vlade ponovi izjavu direktorice "Ljeskovice": «To što je moj sin zaposlen možda nije moralno i etično, ali nije protuzakonito». Odvjetnici, učite!

NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00


U HRT-ovu salonu za uljepšavanje političarka Marijana Petir iz HSS-a, netom proglašena za homofobkinju tisućljeća, naišla je na mlitavi tretman. Aleksandar Stanković je nastupio u verziji za žene i ljevičare, model nešto između. Nije bio ljigavo privatan kao s ljevičarima, ali nije desničarku Petir ni grubo napadao, uvredljivo krivo računajući da pred sobom ima ženu. Pred njim je sjedila predstavnica monstruozno malene monstruozne Hrvatske i pred raskomoćenim voditeljem govorila koliko je htjela. U jednom trenutku izvolio se izjasniti da ona već petnaest minuta izbjegava odgovoriti na njegovo pitanje o sve većem zaduživanju Hrvatske. Tad smo shvatili da voditelja krivo optužujemo za neaktivnost. Kao pravi saborski zastupnik, tipičan hrvatski demagog najnižeg ranga, gđa Petir melje svoje priče bez obzira na sve, na korist jedino sebi.

DNEVNIK
Nedjelja, Nova TV, 19.15


Reporter-komentator-prezenter-izvjestitelj Mislav Bago pitao je šefa SDP-a Zorana Milanovića sve što ga je trebalo pitati, ali g. Milanović nije imao što odgovoriti na pitanja koja je izazvalo njegovo drijemanje negdje u kutu. Zašto se skriva, zašto premijerki Kosor nije čestitao na ulasku u Europsku uniju - nismo zapamtili odgovore. Za sada moramo biti presretni što je Mislav Bago otkrio sklonište tajnog agenta Milanovića. Milanovićev zadnji veliki javni uspjeh bio je šaljivi kućni video koji je na nejavnom mjestu snimio u znak podrške gay paradi u Zagrebu, na koju nije došao. Možda da drugi put snimi nešto s gospođom Milanović.

EXKLUZIV TABLOID
Ponedjeljak, RTL TV, 18.00


Vijest o pobjednici Big Brothera, veličanstvenoj Marijani Čvrljak, udatoj ženi s malim djetetom koja je do prvog mjesta došla tako što nikome nije dopuštala da joj zapovijeda, novinarka zaključuje komentarom druge inteligentne osobe, svima dragog Brandona koji je, "puno prije nas", prozreo Marijaninog bivšeg ljubavnika, tzv. Nemeša. Brandon mu je rekao ono svoje nebitan si, ti si fejk. Zauzimanjem za Marijanu nastavlja se krajnje pozitivan stav RTL TV, koji su u nedjelju navečer, u dijelom neprijateljskoj areni, pametno i hrabro propagirale voditeljice Antonija Blaće i Marijana Mićić. Na prve zvižduke Marijani Čvrljak gđica Blaće publiku je stišala pozivom da ne budu Balkanci bar večeras, kad se prvi put dogodilo da u Big Brotheru pobijedi žena.

Po izuzetnoj snazi svoje nepatvorene osobnosti pobjednica Marijana Čvrljak je žena godine. Njen bivši partner je slika najgoreg što Big Brother može pobuditi u natjecateljima: nezasitnu narcisoidnost, mlakost karaktera koji se predaje utjecaju bilo kakve okoline, itd. itsl., sve stvari od kojih je slavna feministkinja Germaine Greer pobjegla već petog dana britanskog Big Brothera za slavne, u kojem je pokušala sudjelovati 2005. godine.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika