29.06.2011. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Letite, padate, bježite - Što znače vaši snovi?

Jedan od najčešćih snova je san da vas netko progoni, što zapravo znači da vas nešto muči s čim se nemate hrabrosti suočiti. Idući na listi najčešćih snova je san da vam ispadaju zubi, što znači da zbog nečega sumnjate u sebe

IlustracijaIlustracijaPostoji mnogo teorija o tome zašto sanjamo, jedno od objašnjenja je da je riječ o metodi kojom mozak prerađuje informacije koje je tijekom dana nesvijesno "upio". Ako spavate preporučenih 8 sati, tijekom noći proći ćete kroz pet ciklusa spavanja, a u svakom od tih ciklusa sanjat ćete 20 do 40 minuta, prenosi Telegraph.

Ako želite shvatiti značenje svojih snova, važno je da snove nakon spavanja zapamtite. Najbolji način za ovo je da nakon buđenja, umjesto da odmah ustanete, ostanete još jednu minutu nepomično ležati u krevetu i razmišljate o onome čega se sjećate iz snova. Još jedan od načina da snove zapamtite je da ih odmah nakon buđenja zapišete na papir. Ne morate se prisjetiti svakog detalja, već je bitnije da ovo radite redovito.

Jedan od najčešćih snova je san da vas netko progoni, što zapravo znači da vas nešto muči s čim se nemate hrabrosti suočiti. Idući na listi najčešćih snova je san da vam ispadaju zubi, što znači da zbog nečega sumnjate u sebe. Treći san je nemogućnost da pronađete zahod, što znači da da se uvijek trudite ispuniti potrebe drugih, a zanemarujuete sebe. Ako često sanjate da ste nagi na ulici, u stvarnosti se osjećate ranjivo, a ako sanjate da ste na ispitu za koji se niste dobro spremili, prestrogi ste prema sebi. Ako sanjate da letite, oslobađate se nečega što vas sputava, a ako u snu padate, ovo je signal da se trebate opustiti.

Lucidni snovi su snovi u kojima ste svjesni da sanjate. Dok postanete svjesni da sanjate, recite samom sebi da što duže ostanete u snu i s vremenom ćete moći utjecati na radnju sna. Na ovaj način možete riješiti neke probleme koji vas muče u stvarnom životu. Na primjer, ako vas netko progoni, okrenite se i pitajte ga što želi od vas.

I na kraju ono što nitko ne voli: iako ponekad strašne, noćne mora su zapravo zdrave, jer vam na taj način vaša podsvijest pokušava privući pažnju na neki problem koji vas muči, a s kojim se odbijate suočiti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika