29.06.2011. / 13:32

Autor: Nacional.hr

L'Oréal s jasnim ciljevima održivog razvoja do 2015. godine

L'Oreal je u proteklih godinu dana na istraživanje i razvoj izdvojio 665.000.000 eura, a za međunarodne društvene projekte uloženo je 32.600.000 eura

L'Oreal već šest godina priprema unificirano Izvješće o održivom razvoju. Novo Izvješće za 2010. godinu, između ostalog, otkriva da je tvrtka L'Oreal u proteklih godinu dana na istraživanje i razvoj izdvojila 665.000.000 eura, a za međunarodne društvene projekte uloženo je 32.600.000 eura. L'Oréal je u Izvješću osim godišnjih ciljeva postavio i dugoročne ciljeve - do 2015. godine potrošnja vode i otpada smanjit će se po jedinici proizvoda za 50% te će se emisija stakleničkih plinova smanjiti za 50%.

L'Oréal je među ostalim proglašen jednom od 100 najodgovornijih i najetičnijih tvrtki u svijetu. Organizacija Etička korporacija (Ethical Corporation), koja promiče raspravu o društveno odgovornom poslovanju, u svibnju ove godine, nagradila je L'Oreal za inovativno izvještavanje o održivom razvoju.

L'Oréal u prvom redu čine visoko kvalificirani stručnjaci koji u cijelom svijetu u 38 tvornica stvaraju rješenja za potrošače - u 2010. godini iz tvornica je proizašlo proizvoda milijardi proizvoda. Osim rješenja za potrošače, riješenja za održivi razvoj su također integrirana u poslovanje L'Oréala.

Od 2005. godine, proizvodnja emisije ugljičnog dioksida smanjena je za 27 posto. Na 1000 finalnih proizvoda smanjena je potrošnja energije za 9,2 posto. Registrirano je 612 novih kozmetičkih i dermatoloških patenata. 700 L'Oréalovih proizvoda nose znak Forest Stewardship Council, što potvrđuje odgovorno gospodarenje šumama. Između ostalog, ostvareno je više od 1,5 milijuna kontakata s potrošačima iz 54 različitih zemalja, a L'Oréal je podijelio u 2010. godini 185 milijuna eura dobiti među svojim zaposlenicima.

"Stvaranje gospodarskog prosperiteta i povjerenja u društvu ključni su stupovi održivog razvoja za L'Oréal. S našim aktivnostima na području održivog razvoja želimo stvoriti uvjete koji će omogućiti bolju kvalitetu života u cjelokupnom društvu ", rekao je Jean-Paul Agon, predsjednik uprave grupe L'Oréal.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika