29.06.2011. / 15:48

Autor: Nacional.hr

Pod stresom ste? 5 načina da se opustite u trenu

Vizualizacija je moćno umirujuće sredstvo jer vam omogućava privremeni bijeg od svakodnevnih briga i problema. Poželjno je da u vizualizaciju uključite što više osjetila, vid, njuh i sluh

GIlustracijaIlustracijaledajte u strop i brojite do šezdeset

Gledanje u vis stimulira parasimpatički živčani sustav, što snižava krvni tlak i usporava dah. Sporo brojenje će vam umirit misli, prenosi Fox News.

Zapišite svoje brige na papir i pozabavite se njima drugi dan

Zapisivanje problema i briga na papir omogućava vam da na neko vrijeme smetnete s uma brige i pozabavite se njima poslije.

Udahnite kroz nos, izdahnite kroz usta i ponovite to 10 puta

Duboko disanje usporava srčane otkucaje i umiruje tijelo. Koncentriranje na vaš trbuh dok dišete i na ritam disanja, pomoći će vam da se koncentrirate na svoje tijelo, umjesto da dopuštate da vas okolina ometa.

Zamislite da plovite na oblaku

Riječ je o tome da zamišljate da ste na oblaku i zamišljate što sve vidite oko sebe dok plovite na oblaku. Vizualizacija je moćno umirujuće sredstvo jer vam omogućava privremeni bijeg od svakodnevnih briga i problema. Poželjno je da u vizualizaciju uključite što više osjetila, vid, njuh i sluh.

Polagano napnite, zatim opustite sve mišiće tijela

Tijelo na stres reagira tako da napne mišiće, zbog čega možete osjećati bol i nelagodu. Ova metoda opuštanja se zove progresivna relaksacija i opušta um i tijelo.

Vezane vijesti

Stres smanjuje mozak

Stres smanjuje mozak

Emotivni stres od prošlogodišnjeg tsunamija u Japanu kod nekih je preživjelih doveo do smanjivanja mozga, utvrdili su japanski znanstvenici koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika