29.06.2011. / 20:02

Autor: Nacional.hr

Tko kaže da je kriza?

Jure Radić prodao dva luksuzna stana u centru Zagreba za 18,5 milijuna kuna

Centar Zagreba i dalje je, čini se, poželjna lokacija za stanovanje mnogih, a dok god ima onih koji su spremni platiti milijune za pogled na bana Josipa Jelačića, biti će i investitora koji će pravu lokaciju i znati naplatiti

Ban centar u središtu Zagreba prodaje stanove po 7000 eura za kvadratBan centar u središtu Zagreba prodaje stanove po 7000 eura za kvadratDok hrvatska vlada različitim mjerama pokušavam potaknuti prodaju tisuća stanova koji prazni zjape diljem Hrvatske, a banke udružuju snage s graditeljima, nekim i nije tako loše. Investitori u Ban centar, stambeno-poslovnu zgradu u središtu Zagreba, Institut IGH i Stipić grupa objavili su kako su i prije službenog početka prodaje prodali 2 najluksuznija stana u toj zgradi i to za impresivnih 18,5 milijuna kuna.

Kako piše Večernji list, stanovi će biti useljivi tek za nešto više od godinu dana, a radi se o dvoetažnim stanovima čija je cijena po kvadratu za mnoge nedostižnih 7020 eura.

Naravno, ima i manjih stanova čija je cijena nešto manja. Tako oni kojima je 300 kvadrata previše mogu uzeti i stan od 50 kvadrata za koji će izdvojiti impresivnih 5310 eura.

No, to ipak nisu najskuplji stanovi u Zagrebu i Hrvatskoj. Tek petstotinjak metara dalje, na Cvjetnom trgu u Horvatinčićevom "Cvjetnom" izvršni direktor Dinama, Zdravko Mamić planira kupiti penthouse od 500 kvadrata za nešto više od 30 milijuna kuna.

Centar Zagreba i dalje je, čini se, poželjna lokacija za stanovanje mnogih, a dok god ima onih koji su spremni platiti milijune za pogled na bana Josipa Jelačića, biti će i investitora koji će pravu lokaciju i znati naplatiti.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 29.06.11. 20:19

Tko nema dushe
...........................
TAJ IMA !!!!!!!!!!!!!!


registracija
28/2/08

lepiaf, 29.06.11. 20:43

euri, kune, mozda i turske lire?


registracija
15/11/06

rimaz, 30.06.11. 08:04

I sad se postavlja pitanje, odkuda novci. Ili je to dobar način da se preko "kupovine na kredit", operu novci. Tko zna? Porezna bi morala znati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika