01.07.2011. / 16:57

Autor: Hina

Joras ponovno u akciji: Kosilicom ozlijedio radnika koji je čistio zemljište

Joško Joras kosilicom je napao 54-godišnjaka iz Ljubešćice, radnika koji je uređivao zemljište nedaleko od obližnjeg casina i hotela, uz put pokraj Jorasove kuće u Mlinima, mjestu uz hrvatsko-slovensku granicu u Plovaniji.

Joško JorasJoško JorasJoško Joras kosilicom je napao 54-godišnjaka iz Ljubešćice, radnika koji je uređivao zemljište nedaleko od obližnjeg casina i hotela, uz put pokraj Jorasove kuće u Mlinima, mjestu uz hrvatsko-slovensku granicu u Plovaniji.

O tom se izgredu danas priopćenjem za javnost oglasila i istarska policija, koja nije otkrila identitet sudionika tog izgreda, ali će, kako se navodi, protiv 61-godišnjega slovenskog državljanina podnijeti optužni prijedlog zbog drskog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je utvrdila da su 54-godišnjak iz Ljubešćice i 25-godišnjak iz Buja jučer čistili i uređivali zemljište u vlasništvu 46-godišnjaka iz Buja. Tijekom rada primijetili su da ih neprestano fotografira 61-godišnji državljanin Slovenije, koji je fotografirao i vozilo kojim su došli na posao.

U 14,50 sati stariji je muškarac, po izvješću policije, odlučio doznati zašto ih 61-godišnjak neprestano fotografira. Prišao je državljaninu Slovenije koji je u tom trenutku ručnom kosilicom kosio travu te ga upitao zašto ih fotografira.

Budući da mu nije odgovorio, 54-godišnjak je ponovio pitanje, na što se državljanin Slovenije okrenuo i kosilicu usmjerio prema njegovim nogama te ga pritom lakše ozlijedio. Kako bi spriječio daljnji napad, ozlijeđeni muškarac odgurnuo je Jorasa, koji je pao, nakon čega su se obojica udaljila s mjesta događaja.

Inače, Joško Joras dobro je poznat javnosti jer svojim provokacijama i izgredima neprestano osporava suverenitet Republike Hrvatske na tom graničnom području i proglašava ga slovenskim tako što ističe slovensku zastavu na pročelju svoje kuće, a ističući natpis "Ovdje je Slovenija" višekratno je remetio javni red i mir.

Vezane vijesti

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Na sjeveru Kosova nakon jutrošnjih incidenata i ozljeđivanja tri osobe situacija se smiruje, izvještava Tanjug. Sve barikade koje vode prema Zvečanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika