01.07.2011. / 18:39

Autor: Nacional.hr

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Nova kompanija nalazi se među deset najboljih globalnih pružatelja IT usluga

Thierry BretonThierry BretonAtos, međunarodna kompanija za pružanje usluga na području informacijskih tehnologija, danas je objavila dovršetak preuzimanja društva Siemens IT Solutions and Services čime će postati vodeća tvrtka u IT-u s proforma godišnjim prihodima u 2010. u iznosu od 8,7 milijarde EUR i 78.500 zaposlenika u 42 zemlje.

Atos je također potvrdio da je sa Siemensom potpisao jedan od najvećih poslova za outsourcing IT usluga. Ugovor koji je vrijedan 5,5 milijardi EUR potpisan je na rok od sedam godina u svrhu preuzimanja upravljanja cjelokupnom IT infrastrukturom, aplikacijama i uslugama.

U svom obraćanju na Izvanrednoj generalnoj skupštini glavni izvršni direktor i predsjednik Atosa Thierry Breton rekao je: „Danas je značajan dan za našu kompaniju jer otvaramo novo poglavlje svoje povijesti kako bismo se svrstali u deset najvećih globalnih pružatelja IT usluga. Kombinacija društava Atos Origin i Siemens IT Solutions and Services obilježava uzbudljivu evoluciju na tržištu IT-a. Imamo priliku ostaviti svoj trag, stvarati povijest s našim klijentima, donositi potpuno nove ideje na tržište, nastaviti sa snažnim napretkom. Taj je savez savršena prilika za ubrzanje napretka i stvaranje vrijednosti za naše dioničare, zaposlenike i klijente.“

„Siemens IT Solutions and Services i Atos Origin sa svojim udruženim kompetencijama i znanjima u jedinstvenom su položaju pomoći klijentima u novoj eri IT-a. Mi u Atosu imamo nenadmašnu stručnost na polju transakcijskih usluga i kao vodeći pružatelj usluga podatkovnih centara u Europi svojim klijentima možemo omogućiti neprimjetan prijelaz na računarstvo u oblacima (Cloud) kako bi imali koristi od veće fleksibilnosti i smanjenih troškova.“

Nova kompanija nalazi se među deset najboljih globalnih pružatelja IT usluga; među pet kompanija koje pružaju upravljane usluge diljem svijeta i prva kompanija u Europi, i kao takva snažna je kombinacija dviju vrlo komplementarnih organizacija. Ove dvije kompanije pod zajedničkim imenom Atos predstavljaju lidera u temeljnim IT uslugama koje su presudne za poslovanja i ubrzavanje njegova razvoja. Što se tiče upravljanih usluga, preuzimanje društva Siemens IT Solutions and Services više nego udvostručuje sposobnost i kapacitet Atosa da se pozicionira među predvodnike u računarstvu u obalcima (cloud computingu) s 30 velikih podatkovnih centara, 900.000 SAP korisnika i upravljanjem preko 90.000 poslužitelja diljem svijeta.

Siemens će danas postati dioničar Atosa s udjelom od 15% kao i najveći Atosov klijent. Kompanije su uspostavile i strateško globalno partnerstvo za zajednički razvoj novih IT proizvoda i rješenja u koji su obje strane voljne uložiti 50 milijuna eura. Strateško partnerstvo omogućit će suradnju na velikim ponudama i zajedničkim pothvatima na polju istraživanja i razvoja na ključnim tržištima s ciljem jačanja inovacija i osiguranja novih poslovnih prilika na svim tržištima. Atos – novi brand Thierry Breton tijekom Izvanredne glavne skupštine otkrio je nov naziv i brand Društva „Atos“.

Stvoren je kako bi ojačao pozicioniranje na tržištu i istaknuo predanost Društva svojim klijentima i korporativnim vrijednostima – odgovornosti, povjerenju, operativnoj konkurentnosti, usluzi klijentima, inovaciji, socijalnom blagostanju i izvrsnosti. Brand Atos zajedno spaja nasljeđe društva Atos Origin TO Siemens IT Solutions and Services(engleski). Predstavlja viziju Društva da stvori kompaniju budućnosti gdje ljudi, tehnologija i poslovanje surađuju kako bi ubrzali napredak. Također naglašava svoju vjeru u napor ka energetski održivom napretku i ambiciju da bude partner od povjerenja kojeg će klijenti izabrati, te predstavlja najbolje mjesto rada za svoje poslovne tehnologe. Atos služi globalnoj bazi klijenata koju opskrbljuje hi-tech transakcijskim uslugama, savjetovanjem i tehnologijom, integracijom sustava i upravljanim uslugama. Uz pomoć opsežne tehnološke stručnosti i industrijskog znanja, surađujemo s klijentima u sljedećim tržišnim sektorima: proizvodne i maloprodajne usluge, financije, energietika i komunalne usluge, telekomunikacije, mediji, javni sektor, zdravstvo i promet.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika