02.07.2011. / 09:57

Autor: Hina

Njemačka farma povezana s E.coli uzgajala egipatsko sjeme

Sjeme biljke piskavice uvezeno iz Egipta i povezano sa smrtonosnoom bakterijom E.coli u Njemačkoj uzgajano je na farmi iz koje je, kako vjeruju vlasti, krenula epidemija, objavile su u petak njemačke zdravstvene vlasti.

Sumnja se na klice iz EgiptaSumnja se na klice iz EgiptaSjeme biljke piskavice uvezeno iz Egipta i povezano sa smrtonosnoom bakterijom E.coli u Njemačkoj uzgajano je na farmi iz koje je, kako vjeruju vlasti, krenula epidemija, objavile su u petak njemačke zdravstvene vlasti.

"Na farmu je stiglo sjeme piskavice iz Egipta", rekao je Gert Hahne, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Donje Saske u kojoj se nalazi farma.

No, još je puno nepoznanica i znanstvenici naporno rade kako bi ustanovili na koji način i otkuda je bakterija ušla u hranidbeni lanac u Europi usmrtivši dosad 49 osoba.

Ali Suleiman iz egipatskog ministarstva poljoprivrede odbacio je zaključke iz Europe da je smrtonosno sjeme stiglo iz njegove zemlje. "Prisutnost bakterije u Egiptu dosad nije dokazana i zabilježena", rekao je Suleiman, prenosi agencija MENA.

Europske zdravstvene vlasti, međutim, ističu da je još "puno nepoznanica" oko toga je li sjeme iz Egipta "doista uzrok svih zaraza" jer zasad nema pozitivnih bakterioloških rezultata.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika